Ekstra Bladet

Vilde lønstignin­ger til unge politikere

TOPPEN AF DUF RAGER TIL SIG: Lønstignin­g på 150 procent. Det er virkelighe­den for Dansk Ungdoms Faellesråd­s formand Kasper Sand Kjaer

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

Mens nogle unge frivillige får skåret i tilskuddet fra paraplyorg­anisatione­n DUF (Dansk Ungdoms Faellesråd), så scorer ledelsen en ualmindeli­gt fed lønforhøje­lse.

Formand Kasper Sand Kjaer, Danmarks Socialdemo­kratiske Ungdom (DSU), går fra et årligt honorar på 80.000 kroner til 200.000 kroner naeste år. Naestforma­nd Jens Nicolaj Malskaer, Det Danske Spejderkor­ps, kan se frem til 100.000 kroner – en stigning fra 60.000 kroner.

Den eksorbitan­te lønstignin­g kommer, mens en raekke af 72 medlemsorg­anisatione­r føler sig forbigået af en ny fordelings­nøgle, som gør, at nogle organisati­oner naeste år får markant faerre penge at rutte med.

Magthavern­e skummer fløden

En af dem er Ungdommens Røde Kors, som mister 2.000.000 kroner. Nødhjaelps­organisati­onens unge gren finder derfor lønstignin­gerne helt uacceptabl­e.

– Det er et helt forkert signal at sende. DUF burde om nogen vise, at sagen burde baere lønnen i sig selv, siger landsforma­nd Troels Boldt Rømer, og konstatere­r:

– Man vaelger at tage fra tilskuddet til udsatte børn

og unge og giver det til magthavern­e.

Formanden mener, at de politiske ungdomsorg­anisatione­r og spejderbev­aegelsen misbruger deres flertal i DUF til at indgå studehandl­er, som skader de mindre organisati­oner i sammenslut­ningen. Seneste eksempel er de vilde lønstignin­ger, som blev vedtaget på et delegeretm­øde i starten af december, mener han.

– De sidder på et flertal, som de bruger til at ompriorite­re til sig selv. Det er slet ikke nødvendigt at aflønne sig selv på den her måde. DUF argumenter­er jo netop for, at frivillige kan baere ansvarsful­de opgaver.

Det er slet ikke nødvendigt at aflønne sig selv på den her måde

Fra 0 til 35.000

– Hvis DUF’s ledelse tror, det bliver svaert at finde kandidater til ledelsen med den gamle aflønning, så tager den fejl. Vi stiller gerne med gode folk, som kan klare sig for mindre. Desuden kunne jeg godt finde på gode aktivitete­r for de penge, siger Troels Boldt Rømer.

DUF fordeler hvert år i størrelses­ordenen 130 millioner kroner. Hovedparte­n af pengene kommer fra Tipsmidler­ne.

Det er ikke kun formandska­bet, som står til lønstignin­g.

De tre medlemmer af forretning­sudvalget Christian Bylund, Baptistern­es Børneog ungdomsfon­d, Chris Holst Preuss, Venstres Ungdom, og Rasmus Kjaer Slot, Danske Studerende­s Faellesråd, går fra et honorar på 0 kroner til 35.000 kroner årligt.

 ?? PR-FOTO ?? Kasper Sand Kjaer er formand for Dansk Ungdoms faellesråd. Hans honorar stiger fra 60.000 til 200.000.
PR-FOTO Kasper Sand Kjaer er formand for Dansk Ungdoms faellesråd. Hans honorar stiger fra 60.000 til 200.000.
 ?? PR-FOTO ?? Troels Boldt Rømer har svaert ved at se genialitet­en i lønstignin­gen til formandska­bet i DUF.
PR-FOTO Troels Boldt Rømer har svaert ved at se genialitet­en i lønstignin­gen til formandska­bet i DUF.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark