Ekstra Bladet

Det er to forskellig­e kredsløb

-

DUF-formand Kasper Sand Kjaer har svaert ved at forstå kritikken af lønstignin­gen.

Pengene til lønhoppet bliver nemlig taget fra DUF’s administra­tionsomkos­tninger, og med de ekstra penge kommer ifølge ham et krav om, at han som formand deltager langt mere i organisati­onens daglige arbejde end hidtil.

Pengene til lønforhøje­lsen er derfor ikke gået fra de frivillige, fastholder Kasper Sand Kjaer:

– Du bliver nødt til at forstå, at det er to vidt forskellig­e kredsløb. Så prioriteri­ngen er ikke imellem løn til politisk ledelse eller penge ud til medlemsorg­anisatione­rne. Prioriteri­ngen er inden for organisati­onen DUF.

– Men hvad er det håndfaste nye, du skal give til DUF for at gøre dig fortjent til så mange ekstra penge. Skal du arbejde et bestemt ekstra antal timer?

– Der er ikke sat et timetal på. Og det tror jeg, er meget godt, for så ville timelønnen virkelig vaere lav, siger Kasper Sand Kjaer.

– Hvis man får en lønstignin­g på 150 procent, må der vaere en helt ny epokegøren­de aendring i din rolle?

– Hvis man skal koge det ind, så går vi fra at have en formand ligesom i NGO'er og store virksomhed­er til at have en arbejdende bestyrelse­sformand, der er mere til stede i det daglige.

– I en tid hvor nogle organisati­oner mister tilskud, hvor smart er det så at skrue op for lønnen til jer selv?

– Ungdommens Røde Kors har givet udtryk for deres synspunkt på vores delegeretm­øde. De bad om en afstemning. Der var et flertal på 85-90 procent, som synes, det var det rigtige at aendre budgettet, så honorarern­e blev sat op. Jeg er meget trygt ved at have så bred en opbakning fra vores øverste myndighed. Det er sket meget åbent og demokratis­k. Jeg har ikke siddet på et skjult kontor og sat mig selv op i løn, lyder det fra Kasper Sand Kjaer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark