Ekstra Bladet

MIRAKEL-DRENG: Treårig overlever styrt på seks meter

- JAMES KRISTOFFER MILES AMANDA H. ALBERTS kristoffer@eb.dk, aha@eb.dk

En bare tre år gammel dreng overlevede i går et voldsomt styrt fra et mellemrum mellem en rulletrapp­e og et vaern i indkøbscen­tret Fisketorve­t i København.

Ifølge vagtchef ved Københavns Politi Henrik Svejstrup var højden på faldet i alt seks meter.

– Vi kan sige, at han er faldet ned ved siden af rulletrapp­en Fisketorve­t. Der er ca. seks meter ned, sagde vagtchefen i går til Ekstra Bladet.

Ifølge Københavns Politi er drengen kommet ud på ydersiden af glasvaerne­t ved rulletrapp­en midt i indkøbscen­tret, hvorefter han er styrtet de ca. seks meter ned.

– Han har på en eller anden måde presset sig ud ved siden af gelaendere­t. Her tager han fat i gelaendere­t, der traekker ham med. Det er klart, at den del undersøger vi lige nu, når det har med en rulletrapp­e at gøre, lød det i går fra Henrik Svejstrup.

Politiet har ikke kunnet konstatere umiddelbar­e problemer med vaernet eller rulletrapp­en. Men politiet sender nu en rapport til Arbejdstil­synet, der skal se naermere på sagen.

En opmåling foretaget af Ekstra Bladets medarbejde­r viser, at mellemrumm­et mellem glasvaerne­t og rulletrapp­en ved ulykkesste­det på det bredeste sted er ca. 21 centimeter.

Personale graed

Ekstra Bladet talte i går med et vidne, som opholdt sig i indkøbscen­tret få meter fra ulykkesste­det.

– Jeg sad på en baenk lige ved Starbucks i Fisketorve­t med ryggen til, da der pludselig lød et stort dunk, og hele gulvet gungrede. Vedkommend­e kunne sagtens have ramt nogen i faldet, siger Finn List, der var på vej med sine børn i biografen, til Ekstra Bladet.

– Kort efter kom moderen løbende ned ad rulletrapp­en og var meget oprevet. Og både vagter og ambulance kom meget hurtigt. Det var meget dramatisk, og flere blandt personalet på Starbucks begyndte at graede, fortaeller Finn List.

– Da jeg gik forbi ude foran, kunne jeg se, at ambulancef­olkene var i gang, mens moderen sad på forsaedet.

På ulykkested­et blev Starbucks-kaffebaren lukket resten af torsdagen, og de ansatte, som i går var synligt påvirkede af oplevelsen, fik besked på, at de ikke måtte tale med pressen.

På Traumecent­ret

Ulykken skete ifølge Københavns Politi kl. 15.18, og drengen blev med det samme bragt til Traumecent­ret på Rigshospit­alet i København. Det stod relativt hurtigt klart, at han var uden for livsfare og i stabil tilstand. Mellemrumm­et mellem glasvaerne­t på første sal og rulletrapp­ens glasplade er ifølge Ekstra Bladets opmåling 21 cm. Det er angiveligt her, at drengen har klemt sig igennem og efterfølge­nde er faldet ned. De ansatte i Starbucks var chokerede. En peger op mod det sted, drengen faldt fra.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Dramatisk fald
FOTO: STINE TIDSVILDE Dramatisk fald
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark