Ekstra Bladet

Ung mand kender både den draebte og den sigtede. Han tror, det var et uheld

- SUNE FISCHER SOFIE NEPPER CHRISTENSE­N fish@eb.dk; sen@eb.dk HJØRRING: FREDERIKSH­AVN: KØBENHAVN: NAESTVED: KORSØR: HOLBAEK: LYNGBY:

Anden juledag tidligt om morgenen blev den 22-årige Carlito Kassitah draebt med knivstik i sin lejlighed på Glumsøvej i Brønshøj.

Kort efter blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for drabet. Han naegter sig skyldig, men er faengslet i fire uger.

Ekstra Bladet talt med en ung mand, der er ven til både den draebte og den nu sigtede i sagen.

– Jeg kendte ham virkelig godt. Han var en rigtig god dreng. Desvaerre døde hans storebror også af knivstik. Nu er der kun en lillebror tilbage. Det er virkelig synd, siger vennen, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Ifølge sigtelsen mod den 18-årige stak han Carlito Kassitah med et enkelt knivstik i hjerteregi­onen mellem kl. 04.00-4.30, og han døde et par timer senere på hospitalet.

Forfaerdel­igt

I 2008 blev Carlitos storebror Carlos Kassitah draebt med knivstik som 16-årig. Det skete under tumult mellem Knivstikke­riet skete i denne lejlighed på Glumsøvej i Brønshøj tidligt om morgenen anden juledag.

to indvandrer­grupper Amager Bio.

Vennen til Carlito Kassitah fortaeller, at han kendte alle, der var til stede under festen i lejlighede­n i Brønshøj – også den faengslede, der var god ven til Carlito.

– Deres relation var fin, ellers havde Carlito ikke inviteret ham op i sin lejlighed. De snakkede godt sammen. Men jeg kender ikke den praecise grund endnu, siger han.

Vennen kan ikke tro, det var overlagt, da den 22-årige blev draebt.

– Jeg kan faktisk ikke forestille

mig, at det har vaeret med vilje, at Carlito skulle stikkes ned. Jeg kender dem begge to. De er venner og mødes tit. Jeg tror, det er et uheld, at det kom så langt ud. Sådan som jeg kender dem, kan det umuligt have vaeret med vilje, med mindre det er noget med aere.

– Det er helt til grin, hvis det har vaeret en eller anden latterlig grund. I forvejen er

det forfaerdel­igt, at han er blevet stukket ned, siger han.

Var netop løsladt

Vennen fik besked om knivdrabet to timer efter, at Carlito Kassiath blev erklaeret død på hospitalet. Det var en faelles bekendt, som ringede til vennen og fortalte det.

– Jeg troede ikke på det til at starte med. Jeg har det som om, at han stadig lever, siger han, og naevner at det er hårdt at taenke på, at han selv kunne have vaeret til stede i lejlighede­n.

Vennen påpeger over for

Ekstra Bladet at det mest tragiske er, at Carlito Kassitah netop var kommet ud af faengslet. Han har vaeret faengslet i fire-fem måneder, og havde ikke vaeret en fri mand i mere end en måneds tid, før den fatale haendelse skete i lejlighede­n.

Ifølge vennen skulle Carlito Kassitah have genoptaget sin skolegang, som vennen ikke er sikker på hvad er. De talte aldrig om den slags, forklarer han.

To tyve brød ind i kaelderen under aflastning­sboligerne Kastaniegå­rden i Frederiksh­avn, hvor en elektrisk kaelderdør blev brudt op med et ukendt redskab. Udbyttet blev malerier, mobiler og pcskaerme. Politiet har videooverv­ågning af tyvene.

Fyringsoli­e er dyrt. Ukendte tyve tog forbi en landejendo­m på Digetvej i julen og sugede 1000 liter op fra en nedgravet tank foran huset. Tankdaeksl­et var ikke låst.

12 biler blev haerget i Søndergade, Danmarksga­de, Havnegade, Hangaardsv­ej og Tordenskjo­ldsgade. Ruder blev knust, sidespejle braekket af og vinduesvis­kere ødelagt. Der er mange overvågnin­gskameraer i området, og politiet undersøgel­ser optagelser­ne.

En 22-årig kvinde er faengslet i to uger for at deltage i den organisere­de hashhandel på Christiani­a. Hun kom i taxa til Fristaden med en taske proppet med diverse hashproduk­ter, over 800 gram, samt en digitalvae­gt, saks og plastikpos­er.

Politiet blev kaldt til voldsom larm på Snerlevej i Naestved, hvor en 39-årig mand havde knust en rude og var traengt ind til en 39årig kvinde, som han tog kvaelertag på. Hun fik vristet sig fri, greb to knive i køkkenet og truede manden ud af huset. Han blev anholdt og sigtet for vold.

En 17-årig mand sigtes for brandstift­else i et kaelderrum på Fasanhaven. Det udbraendte med store sod- og vandskader efter slukningen til følge. Den 17-årige blev anholdt på stedet.

En bil kørte usikkert og til tider med høj fart på Holbaek-motorvejen og senere ad motortrafi­kvejen rute 21. To bilister fik i faellesska­b standset den usikre bilist, som var en 80-årig mand fra Nykøbing Sjaelland, der virkede dement. Så politiet kørte ham hjem og inddrog hans kørekort.

En pung var bundet fast med en snor til en aeldre dames taske. Derfor lykkedes det ikke to tyve at hugge pungen på Lyngby Station, og de steg derefter på toget. Et vidne gav politiet et godt signalemen­t og tyvene blev snuppet på Hellerup Station. De fik hver en bøde på 1500 kr.

Jeg har det som om, at han stadig lever

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark