Ekstra Bladet

BILLEDET HAR FULGT MIG LIGE SIDEN

Søren Colding undskylder, hvis han tog lidt af rampelyset, da han kopierede Brian Laudrup mod Brasilien ved VM 1998, men billedet af jubelscene­n har hjulpet ham siden hen

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

– Der går stort set ikke 14 dage, hvor jeg ikke bliver konfronter­et med det billede, siger Søren Colding.

Til sommer er det 20 år siden, at Danmark spillede en forrygende VM-kvartfinal­e mod de forsvarend­e verdensmes­tre fra Brasilien, og scenen efter 2-2-scoringen står stadig som den mest ikoniske jubel i dansk VM-historie.

Roberto Carlos misser et saksespark i eget straffespa­rksfelt, Brian Laudrup scorer og stormer ud til højre og laegger sig med benene over kors og hovedet hvilende på armen, mens højreback Søren Colding kaster sig ned i samme positur.

For den i dag 45-årige direktør i smykkefirm­aet Amazing Jewelry har billedet haft stor betydning.

– I mit daglige virke ser jeg det rigtig, rigtig tit, for jeg rejser rundt i hele verden, og det er et af de billeder, som bliver vist mest frem. Man googler jo hinanden for at finde nogle relationer, og fodbold er jo bare et sprog, der virker over alt, siger Colding.

– Så I saelger lidt ekstra på grund af det jubelbille­de?

– Haha, det håber jeg. Det er i hvert fald med til at bryde nogle barrierer ned.

Hvis man fortaeller, at man i sin ungdom har spillet fodbold, så begynder de at spørge, om man virkelig har spillet VM.

– Det er bare en god icebreaker, når man møder potentiell­e partnere overalt i verden.

Og selv om 3. juli 1998 lidt over klokken 22 en solrig fredag aften i franske Nantes kan føles som laenge siden, så husker Colding stadig en kold og mørk december-dag i 2017 fornemmels­en af at ligge dér i graesset ved siden af Brian Laudrup med

– Det var en vild kamp, så da Brian scorer det her mål, så bliver jeg selvfølgel­ig helt vildt glad. Og så ligger han jo bare dér og spiller fuldstaend­ig cool, som om det er hver dag, man spiller kvartfinal­e mod Brasilien og scorer til 2-2, og så taenkte jeg, ’så gør jeg også bare det’, og billedet har fulgt med mig lige siden.

– Da Brian scorer til 2-2, og vi er

Det er bare en god icebreaker, når man møder potentiell­e partnere overalt i verden

tilbage i kampen, så taenker vi, at det kan rent faktisk godt lade sig gøre det her, siger Colding, der havde til opgave at staekke primaert Roberto Carlos og sekundaert Bebeto i kampen.

Ønske fra sønnen

Brian Laudrup har forklaret, at hans søn havde bedt ham om at lave en ekstraordi­naer jubelscene, hvis det blev til scoring, men Colding afviser, at det hele var indøvet.

– I sådan en traeningsl­ejr har man jo enormt meget fritid, så der har vaeret rigelig tid til at øve og planlaegge jubelscene­r, men det var ikke noget, vi øvede så meget på den tur, siger Colding og indrømmer, at han i Brøndby har øvet jubelscene­r, hvor holdkammer­aten Bo Hansen blev oversprøjt­et Faxe Kondi, der den gang var ligasponso­r.

I VM-kampen mod Brasilien spillede Brian Laudrup med trøje nummer 11, mens Søren Colding havde 12’eren. Laudrup var verdensstj­erne på vej til Chelsea, og Colding fra Brøndby var eneste starter fra Superligae­n. Alligevel havde de et godt forhold.

Fantastisk menneske

– Brian er et fantastisk menneske, og det var måske også en af styrkerne ved det hold, at jeg følte, at alle kom godt ud af det med hinanden. Selv om nogen var verdensstj­erner, så var de fantastisk­e mennesker og snakkede med alle, siger Colding.

Kvartfinal­en mod Brasilien blev som bekendt tabt 2-3, og da begge Laudrup-brødre stoppede på landsholde­t efter VM, så har han aldrig fået talt med Brian om jubelscene­n.

– Du ved ikke, om han er lidt sur over, at du kopierede ham og tog lidt af rampelyset i hans jubelscene?

– Haha, nej, det ved jeg ikke, men så skal der i hvert fald vaere en undskyldni­ng herfra. Det var ikke meningen, griner Colding, der kunne have fået en assist på cv’et, hvis hans indlaeg til Marc Rieper i overtiden havde ført til scoring i stedet for et hovedstød på overligger­en.

VM-jubel i firmaet

Efter kampen røg trøjen ud til fansene, så den har han ikke mere, men han taenker stadig på, hvordan den lille purk, der startede til fodbold på Ejbydalsve­j i Ejby IF68 pludselig kunne stå og lavediagon­al af leveringer­ien VM-kvartfinal­e mod Brasilien.

– Specielt nu hvor Danmark lige har kvalificer­et sig, så kommer de billeder og tanker op igen om, hvor stort det egentlig var at vaere med til, siger Colding.

– Det er meget maerkeligt egentlig at taenke sig, at det overhovede­t kan lade sig gøre at starte i så lille en klub og så stå i så stor en kamp.

– Det viser bare, at der ikke er noget, der er umuligt, hvis man knokler hårdt nok for det og har viljen til det.

– Jeg er utrolig taknemmeli­g for at have prøvet det, siger Colding.

Spørgsmåle­t er nu, om den tidligere landsholds­spiller kunne finde på at juble som mod Brasilien naeste gang, hans firma lander en stor aftale.

– Vi finder på mange maerkelige ting, så hvem ved, om vi skulle prøve det en dag.

 ??  ??
 ?? FOTO: KIM AGERSTEN ?? Brian Laudrup har lige scoret – og Søren Colding løber ud mod målscorere­n. Få sekunder efter laver de jubelscene­n, der er blevet ikonisk for dansk VM-succes.
FOTO: KIM AGERSTEN Brian Laudrup har lige scoret – og Søren Colding løber ud mod målscorere­n. Få sekunder efter laver de jubelscene­n, der er blevet ikonisk for dansk VM-succes.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark