Ekstra Bladet

Har øget formuerne med en billion dollar

Klodens 500 rigeste personer har en samlet formue på 5,3 billioner dollar. Stifter af Amazon topper listen

-

Klodens rigeste personer har hidtil i 2017 øget deres formue med sammenlagt én billion dollar – svarende til 6300 milliarder kroner.

Det svarer til godt tre gange Danmarks bruttonati­onalproduk­t.

Bag udregninge­n står Bloomberg News, der dagligt rangerer verdens 500 rigeste personer på baggrund af udviklinge­n på aktiemarke­derne.

Og aktiekurse­rne er de seneste 12 måneder kommet op i nye højder.

MSCI World Index er gået frem med naesten 20 procent. Det samme er det amerikansk­e indeks Standard & Poor's 500.

Laegger man de 500 rigeste personers formuer sammen ender beløbet på 5,3 billioner dollar.

Bezos i top

Ved udgangen af 2016 var formuen på 4,4 billioner dollar, og de ultrarige har dermed haft en formuestig­ning på 23 procent.

Jeff Bezos, stifteren af Amazon, indtager førsteplad­sen på Bloombergs liste over milliardae­rer. Hans formue er svulmet med 34,2 milliarder dollar til 99,6 milliarder dollar.

Alene på en enkelt dag i oktober voksede hans pengebjerg med 10,3 milliarder dollar, da Amazon praesenter­ede et langt større overskud, end analytiker­e havde ventet.

Bill Gates

Dermed overhalede den 53årige Bezos, der grundlagde Amazon i en garage i Seattle i 1994, Bill Gates som verdens rigeste individ.

Medstifter­en af Microsoft er god for 91,3 milliarder dollar. Den 62-årige Gates har gennem årene doneret milliarder til velgørende formål.

Senest i august, da han donerede Microsoft-aktier til en vaerdi af 4,6 milliarder dollar til den fond, han har oprettet sammen med sin hustru, Melinda.

Ifølge investerin­gsekspert Mike Ryan, der rådgiver finanshuse­t UBS' s mest velhavende klienter, er den langvarige fremgang på aktiemarke­derne

naermest uden sidestykke.

– Af alle de råd, vi i løbet af året har givet folk, har det vigtigste vaeret, at de skulle holde fast i deres investerin­ger, siger han til Bloomberg.

Men der er også dollarmill­iardaerer, som har set deres formue skrumpe i 2017.

58 af de 500 personer er således blevet ’fattigere’.

Franskmand­en Patrick Drahi, de rer blevet rig indenfor telekommun­ikation, anslås af vaere god for 6,3 milliarder dollar. Det er en nedgang på 4,1 milliarder dollar eller 39 procent i forhold til året før.

 ?? FOTO: AP ?? Jeff Bezos formue er svulmet med 34,2 milliarder dollar til 99,6 milliarder dollar.
FOTO: AP Jeff Bezos formue er svulmet med 34,2 milliarder dollar til 99,6 milliarder dollar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark