Ekstra Bladet

Vil tage 300-400 mio. fra DR

Danmarks Radio vil blive grundigt beskåret, hvis det står til Venstre

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

Det var på tale i krogene under de dramatiske finanslovs-forhandlin­ger i begyndelse­n af december.

Og nu bliver der tonet rent flag fra Venstre:

Regeringsp­artiet vil svinge spareøksen over DR og tage 300-400 millioner kroner fra licensgiga­nten.

Sådan lyder budskabet fra medieordfø­rer Britt Bager.

– Der er mange andre end DR, der producerer rigtig godt public service-indhold allerede i dag, og dem vil vi gerne bringe mere i spil. Jeg tror, der er små gode ideer rundt omkring, som vil få lov til at blomstre, og det vil alle danskere få rigtig stor glaede af, siger Venstres kulturog medieordfø­rer Britt Bager ifølge TV2.

Det voldsomme beløb svarer til ca. 10 procent af DR’s årlige budget på 3,7 mia. kroner, der inddrives over licensen. I stedet skal pengene ifølge Venstre gå til en public service-pulje, der ifølge Britt Bager skal deles ud over langt flere medier, end tilfaeldet er i dag. Derfor må DR’s gigantiske budget holde for.

– Vi mener godt, man kan lave public service-indhold for mindre end det. Derfor vil vi tage 300 eller 400 millioner fra DR, og så vil vi tage 100 millioner fra mediestøtt­eordningen, fordi de danske dagblade også kommer til at kunne søge den her pulje, siger Britt Bager til TV2.

Dagbladene skal bidrage

Der er mange andre end DR, der producerer rigtig godt public service-indhold allerede i dag

Men udover DR skal også danske dagblade altså bidrage til public service-puljen gennem de årlige bidrag fra mediestøtt­en.

Under finanslovs-forhandlin­gerne

blev et forhandlin­gsdokument laekket, der viste, at Dansk Folkeparti var blevet tilbudt en afskaffels­e af medielicen­sen, som vi kender den, samt en besparelse af DR på 12,5 pct.

DF kraever, at DR skal spare hele 25 pct. af det årlige budget og har ikke som udgangspun­kt stillet sig tilfredse med en besparelse på 12,5 pct, hvilket vil svare nogenlunde til Venstres udmelding fra i dag.

Det kom for nyligt frem på mediesitet Mediawatch, at de fleste mediehuse giver underskud, hvis mediestøtt­en traekkes fra årsresulta­tet.

 ?? FOTO: /RITZAU/ASGER RYØ BORBERG ?? DR kan risikere at miste rigtig mange penge på budgettet.
FOTO: /RITZAU/ASGER RYØ BORBERG DR kan risikere at miste rigtig mange penge på budgettet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark