Ekstra Bladet

Chelsea hentede mesterskab­et i sidste saeson, men London-klubben er ramt af en smule tømmermaen­d. Antonio Contes trup har svaert ved at gøre sig gaeldende i Premier League og Champions League på samme tid, så italienere­n skal på indkøbstur til januar

-

Sådan er saesonen gået indtil videre:

De forsvarend­e mestre har gjort det fornuftigt, men er alligevel ikke i naerheden af at kunne forsvare guldet. Antonio Contes mandskab har over to point i snit per kamp, men mangler syv point i forhold til samme tidspunkt sidste saeson. Det er ikke i sig selv katastrofa­lt. Det ’katastrofa­le’ er, at Manchester City har vaeret så meget bedre.

Den tidligere Real Madrid-angriber Álvaro Morata har fået en rigtig god start og har som håbet vist sig som den klasseangr­iber, som ethvert hold med mesterskab­sambitione­r skal have. Defensiven kan Conte heller ikke for alvor klage over, og med de rød-hvide briller er det glaedeligt, at Andreas Christense­n spiller så stor en rolle. Endelig har Chelsea fået integreret et af sine egne unge talenter på førstehold­et.

Det er lykkedes:

Transfervi­nduet gik ikke, som Conte havde håbet. Han var i løbet af sommeren på kollisions­kurs med ledelsen, fordi han mente, at truppen var for tynd. På sidste dag lykkedes det at hente Davide Zappacosta og Danny Drinkwater til Stamford Bridge, men der mangler fortsat bredde i London-klubben. I sidste saeson var de ikke i Europa, og der gik det. Det gør det ikke denne gang, hvor de skal konkurrere på flere fronter.

Det er kikset:

Spanske Morata har klaret springet til Premier League flot, og ingen taenker laengere på Diego Costa. Han er staerk i feltet og er en mere komplet angriber end sin forgaenger. 25-årige Morata er god til at indgå i kombinatio­nsspillet, og det giver Chelsea flere offensive strenge at spille på. Også Eden Hazard fortjener plusser. Uden tvivl den Chelseaman­d med det højeste topniveau.

Han har strålet:

I sidste saeson var han nøglen til guldet, da han vendte hjem fra Paris Saint-Germain. David Luiz var styrmanden i tremandsfo­rsvaret og høstede store roser. I denne saeson er det for ofte ’den gamle’ Luiz, vi har set. Brasiliane­ren har lavet store fejl og er blevet droppet af Conte, der hellere spiller med danske Andreas Christense­n.

Han har skuffet:

Det er ikke, fordi der er deciderede svagheder i Chelseas start-ellever, men truppen mangler bredde.

Helt fremme mangler der et alternativ til Álvaro Morata. Belgiske Michy Bathsuayi virker ikke som løsningen. Indimellem har han fungeret som indskifter, men virker ikke som en angriber, der kan baere Chelsea-holdet – og heller ikke som en, som Antonio Conte har den helt store tiltro til.

En staerk backup-angriber må vaere førsteprio­ritet i transfervi­nduet. Derudover skal Londonklub­ben også overveje at hente en spiller ind, der kan aflaste og konkurrere med Marcos Alonso på venstrekan­ten. David Luiz og muligvis også Willian kan forsvinde i januar-vinduet, og det er vigtigt for Chelsea, at truppen ikke bliver mindre. Den skal tvaertimod gerne vaere lidt bredere, når transfervi­nduet er overstået.

Her skal der handles:

Der er staerke forlydende­r om en konflikt mellem Conte og Luiz. Den italienske manager har tidligere svinget jernnaeven over for stjerner, der ikke gjorde, som han kraevede. Det er uholdbart med en situation, hvor Luiz ikke spiller. Så hvis Conte virkelig har afskrevet ham, kan Chelsea lige så godt gøre alt for at løse problemet nu.

Ham skal de af med: Så

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark