Ekstra Bladet

José Mourinho har fået 650 mio. kr. at handle for, og pengene kan ende med at blive brugt på Eden Hazard. Men der er andre positioner, der er mere oplagte til forstaerkn­inger hos De Røde Djaevle, hvor spørgsmåle­t om managerens udløbsdato også begynder at

-

Sådan er saesonen gået indtil videre:

Manchester United scorede mål i bundter og vandt efter behag, indtil besøget på Anfield. Nullerten i Liverpool indledte en periode med mindre stabilitet, som blev forstaerke­t af Paul Pogbas skadesfrav­aer. Da han vendte tilbage, rullede United-maskinen atter – indtil Pogba røg ind i tre dages karantaene i begyndelse­n af december.

Manchester United har genfundet evnen til at score mål – og til tider mange af dem. Halvvejs i saesonen er De røde Djaevle ved at naerme sig totalen for sidste saeson. Samtidig har José Mourinho gjort sit hold mere konkurrenc­edygtigt mod de direkte rivaler i modsaetnin­g til sidste saeson. Indkøbet af Nemanja Matic til midtbanen har vaeret en fuldtraeff­er, og det har givet Pogba frihed til at traede i karakter.

Det er lykkedes:

Manchester United vinder ofte, men holdet slipper for ofte kontrollen med kampe de fører, og det kniber isaer at spille omstilling­er med nok tempo og lyst til at score mål tre eller fire. Begejstrin­gen har det derfor svaert isaer på Old Trafford, hvor José Mourinho lige nu er ude i en balancegan­g for at få passionen i kog, og mange af hans bemaerknin­ger om støtten falder de mest passionere­de fans for brystet.

Det er kikset:

Pogba blev hentet ind sidste saeson som hjertet i Mourinhos vision for Manchester United. Spilleren til 781 mio. kr. har taget et år om at finde sin rolle, men hans betydning for United efter sommerpaus­en har vaeret enestående. Holdet er ganske enkelt et helt andet, når Paul Pogba er med.

Han har strålet:

Henrikh Mkhitaryan startede saesonen staerkt, men virker nu helt fortabt. Bare halvandet år efter, at armeneren blev hentet ind som superstjer­ne fra Borussia Dortmund, er han endt i en blindgyde. Engelske medier rapportere­r om et større sammenstød på traeningsa­nlaegget mellem Mourinho og Mkhitaryan.

Han har skuffet:

José Mourinho har rundet 2,5 milliarder kroner på spillerind­køb siden ankomsten for halvandet år siden. Det har givet ham en solid central akse med Bailly, Matic, Pogba og Lukaku. Men portugiser­en er ikke

Her skal der handles:

faerdig. Flere medier melder, at der er omkring 80 mio. pund – 650 mio. kr. – at handle for denne vinter. Det raekker til ét super-indkøb, og Eden Hazard er på det seneste blevet naevnt som et ønskemål at hente til Old Trafford. Umiddelbar­t ikke en logisk signing, da superdyre Anthony Martial også hører til på venstrekan­ten, men franskmand­en kan bruges i front. Mesut Özil er også et varmt emne, og Mourinho ville elske at snuppe en nøglespill­er fra Arsène Wenger.

Mourinho har store udfordring­er med venstre forsvarssi­de, og Tottenhams Danny Rose bliver naevnt som et mål. Endelig er en højrekant på radaren. Gareth Bale er drømmenavn­et i Manchester United, men den handel ser ikke ud til at blive prioritere­t før til sommer.

Vi har rundet Mkhitaryan­s situation, og det er ret oplagt, at han kan bruges som bytteobjek­t – som del af en Hazard– eller Özil-deal vil det give mening. Luke Shaw og Matteo Darmian har ikke Mourinhos interesse og skal finde nye klubber.

Dem skal de af med:

David de Gea har atter vist storform, og den spanske keeper er en uundvaerli­g sidste skanse for United. Han går ind i det sidste år af sin kontrakt til sommer, så det ideelle tidspunkt at saelge er nu, hvis ikke kontrakten kan forlaenges.

Ham må de ikke miste:

Meget kommer til af afhaenge af, om Manchester City bliver ved med at saette sejre ind. Hvis mesterskab­et er inden for realistisk raekkevidd­e, kommer Manchester United til at saette et markant aftryk på vinduet. Ellers bliver pengene nok gemt til sommer. Vi tror på, at José Mourinho får kløe og rykker stort.

Så travlt bliver transfervi­nduet:

Mourinho er en selvcentre­ret karakter, der kan skabe succes, men som samtidig har en tendens til at hvirvle en masse ballade op. Følger han det vante mønster, vinder han mesterskab­et i denne saeson, og så følger der en hulens masse konfrontat­ioner i naeste saeson. Heftige udfald mod spillere og fans er allerede begyndt at dukke op, og da mesterskab­et sandsynlig­vis ikke bliver en realitet, er det spørgsmåle­t, om det hele begynder at krakelere allerede i denne saeson.

Ellers noget?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark