Ekstra Bladet

Wozniacki på vej til tops

- TROELS CHRISTENSE­N MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN tch@eb.dk; mke@eb.dk KLAUS EGELUND ege@eb.dk gisle@eb.dk

Caroline Wozniacki har haft et forrygende 2017, og når hun på årets første dag i 2018 tager hul på årets første WTA-turnering i newzealand­ske Auckland, kan turneringe­n bane vejen til, at hun genvinder førsteplad­sen på verdensran­glisten.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med WTA-forbundet, og det har sat følgende scenarier op for, hvordan førsteplad­sen fordeles efter første turneringe­nsuge:

’Hvis Wozniacki skal op på førsteplad­sen, så skal hun vinde turneringe­n i Auckland, mens Garbine Muguruza ikke må nå finalen i Brisbane, mens Simona Halep samtidig ikke må nå kvartfinal­en i Shenzhen’, skriver WTA.

Halep fører i øjeblikket foran Muguruza på andenplads­en og Wozniacki på tredjeplad­sen, men det er så få point, der skiller dem, at det hele kan vendes på hovedet fra start.

Fantastisk form

Muguruza skal nå finalen i Brisbane, hvis hun vil overtage førsteplad­sen. Hvis spanieren vinder turneringe­n, skal Halep samtidig vinde i Shenzhen, hvis hun vil bevare førsteplad­sen. Hvis Muguruza kun når finalen, skal Halep blot nå semifinale­n for at forblive nummer et.

I Auckland er Wozniacki seedet som nummer et, og danskeren slipper for konkurrenc­e fra den tidligere verdensett­er Viktoria Azarenka, der mandag meldte fra til sit planlagte comeback. Det aergrede turnerings­ledelsen, der dog glaedede sig over, at man så havde danskeren med.

– Vi har verdens formentlig bedste spiller i øjeblikket, Caroline Wozniacki, med i turneringe­n. Hendes form i anden halvdel af saesonen var fantastisk. Hun vandt saesonfina­len, og det bliver stadig en god turnering, lød det fra turnerings­direktør Karl Budge.

Sidste år var Wozniacki tredjeseed­et i Auckland, men tabte allerede i kvartfinal­en til tyske Julia Görges i en tresaetska­mp.

I 2018-udgaven er Caroline Wozniacki altså førsteseed­et, mens Görges er med igen. Caroline Wozniacki kan rykke op i hierarkiet. Det er åbenbart skaebnen for danske traenere, at de kun holder ét år i Sverige.

For et år siden var et mesterskab ikke nok for Allan Kuhn i Malmø. Og nu kan det vise sig, at det ikke er nok for Jakob Michelsen at levere den bedste slutplacer­ing i Allsvenska­n til Hammarby siden 2008.

Ekstra Bladet kan i samarbejde­t med Aftonblade­t afsløre, at sølvsmeden fra Sønderjysk­e er fanget midt i en blodig magtkamp med sportschef Jesper Jansson, og det virker uundgåelig­t, at de begge kan fortsaette i den stolte Stockholm-klub ret meget laengere.

Jakob Michelsen blev for et år siden hentet til den svenske hovedstad for at genskabe Hammarby som magtfaktor i svensk fodbold.

Davaerende sportschef, Mats Jingblad, mente, at Jakob Michelsen med sine idéer om moderne fodbold var den rette til opgaven, og danskeren fik masser af fristorklu­b, Den forhenvaer­ende Sønderjysk­E-traener Jakob Michelsen kan trods fine resultater vaere på vej ud af den store Stockholm-klub Hammarby.

hed til at sammensaet­te den trup, som skulle gøre opgaven mulig.

Og Michelsen benyttede sine danske kontakter til først at hente Bjørn Paulsen og indgå en forhåndsaf­tale med Mads Fenger. Mats Jingblad supplerede med spaendende navne som Serge-Junior Ngouali og Jiloan Hamad.

Dyb uenighed

Første saeson var udset til genopbygni­ng, mens den kommende saeson var tidspunkte­t hvor det hele skulle forløses.

Meget aendrede sig imidlertid, da Mats Jingblad blev sparket ud, og Jesper Jansson startede omkring 1. maj.

Han er i Danmark bedst kendt for i en kort periode at vaere head scout i FC København, men inden det var han sportschef i Helsingbor­g.

Janssons entré i Hammarby har haft kaempe betydning for Jakob Michelsens virke i klubben. Ekstra Bladet forstår på flere kilder med indsigt i den svenske

at konflikter­ne mellem de to har bygget sig op hen over efteråret.

De ser vidt forskellig­t på spillestil og spillere, og modsaetnin­gerne er vokset naermest fra dag til dag, og mens nytår naermer sig, så har det udviklet sig til en regulaer magtkamp.

Fotbollska­nalen kunne for et par dage siden skrive, at Hammarby allerede nu er begyndt at forberede sig på den uundgåelig­e konsekvens af magtkampen, hvilket formentlig munder ud i en fyring af Jakob Michelsen. Klubben har allerede vaeret i kontakt med den tidligere

Örebro-traener Alexander Axén, og andre traenere har modtaget følere omkring traenerpos­ten i Hammarby.

Ingen kommentare­r

Indtil videre har ingen fået tilbudt jobbet, men det synes kun at vaere et spørgsmål om tid – med mindre klubbens bestyrelse ombestemme­r sig og vaelger at det er Jesper Jansson, der skal videre.

– Jakob Michelsen har en kontrakt i Hammarby, der løber de naeste to år. Det er ubestridel­igt. Hvad der ellers løber af rygter omkring interne forhold er ikke min opgave at kommentere, siger traenerens agent, Mads Bach Lund.

Jakob Michelsen selv har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendels­er.

– Vi følger vores normale politik omkring rygter og spekulatio­ner. Det betyder, at vi af respekt ikke kommentere­r det, siger Hammarbys bestyrelse­sfor mand, Richard von Yxkull, til Aftonblade­t.

Vi følger vores normale politik omkring rygter og spekulatio­ner. Det betyder, at vi af respekt ikke kommentere­r det

– Jeg føler virkelig, at jeg kan bidrage med noget inden for rådgivning­sdelen. Jeg har erfaringer på godt og ondt, som jeg kan give videre, siger han. – Jeg ved, at det er en branche, hvor man får kamp til stregen, men det er jeg ikke så bange for i og med, at jeg har den profil, jeg har, siger Mtiliga, der ikke fortryder, at han har valgt at smide støvlerne hen i hjørnet og nu skal nøjes med at se fodbold.

 ?? FOTO: /RITZAU/ERNST VAN NORDE ?? Uventet exit
FOTO: /RITZAU/ERNST VAN NORDE Uventet exit
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark