Ekstra Bladet

For taet på ubåds-sagen

Forfatter nåede kun at udkomme med første kapitel, før han trak stikket

- PRIVATFOTO linette.k.jespersen@eb.dk

Det er isaer kritik på sociale medier, der nu har fået forlaget Saxo og forfattere­n til at traekke stikket på en bogserie om Peter Madsen og ubåds-sagen.

til retssagen i marts, men nåede kun at udkomme med første kapitel, der havde undertitle­n ’Opkaldet’.

Saxos direktør, Jørgen Balle Olesen, slår i pressemedd­elelsen fast, at hensigten med udgivelsen har vaeret at bringe perspektiv til den nuvaerende daekning af sagen.

– Vi mener fortsat, at seriens laengere format og bogform giver mulighed for en anden indsigt og et andet perspektiv på sagen. Men

som Thomas siger, må vi må samtidig erkende, at timingen af udgivelsen ikke er rigtig, siger han.

Thomas Djursing havde ellers gjort sig mange etiske overvejels­er og tanker forud for udgivelsen, men ikke forudset den massive kritik.

– Selvfølgel­ig kan jeg godt skrive en bog bagefter, og der kommer jo også til at vaere afsnit, der kommer efter retssagen. Men nogle gange er det lidt at tage vold på virkelighe­den kun at se tingene

i bagklogska­bens lys, har han sagt til Ekstra Bladet.

Faelles beslutning

De utilfredse kommentare­r er blandt andet faldet på Saxos Facebook-side, hvor de 27. december skrev, at de nu udgav serien.

– I burde flytte jeres blik fra bundlinjen og i stedet tjekke, om jeres moralske kompas slår ud! Eller har I overhovede­t et!? Føj for fanden ..., skriver brugeren Peter B. Andersen, mens Marianne

Hoffmann skriver:

– En ting er avisernes/tvdaekning, men det her føles, som om det kommer for tidligt og bliver her slået op som en mysteriero­man/sensations­laesning. For tidligt, Saxo, aaaalt for tidligt. Her må I sgu lave en ommer.

Beslutning­en om at saette udgivelsen på standby og traekke føljetonen tilbage er truffet i faellesska­b mellem Djursing og Saxo.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark