Ekstra Bladet

Betalte dummebøde

- JAN SØGAARD js@eb.dk RØDBY: RANDERS: SLANGERUP: BIRKERØD: ODDER: HELSINGE:

En far måtte køre fra Nakskov til Maribo med 3000 kr. i kontanter for at redde sin søn og hans to kammerater ud af en ’dummebøde’, der blev brutalt indkraevet med vold, trusler og frihedsber­øvelse, hvor drengene blev holdt tilbage i en bil af gerningsma­endene.

Retten i Nykøbing Falster har nu straffet afpressern­e med faengselsd­omme. En 17årig fik halvandet års faengsel, fordi afpresning­en skete kun halvanden måned efter, at han blev dømt for lignende kriminalit­et.

En anden 17-årig, der var ustraffet, fik et års faengsel, mens en 18-årig, der havde en mindre rolle i afpresning­en, fik otte måneders faengsel, heraf fem betinget mod afvikling af samfundstj­eneste.

De tre dømte har taget betaenknin­gstid.

De tre ofre var taget på diskotek Mona Lisa i Maribo natten mellem 13. og 14. oktober i år. De havde taget kokain med til eget brug, og det fandt de tre afpressere hurtigt ud af. Straffen var en dummebøde på de 3000 kr., fordi drengene havde taget kokainen med på det forkerte ’territoriu­m’.

Skulle falde straks

Pengene skulle falde straks, og det endte med, at den ene af ofrene måtte ringe til sin far for at skaffe pengene. Imens sad drengene tilbagehol­dt i en bil, og de fik først lov til at gå efter en time, da faderen kom med de 3000 kr.

Undervejs blev den ene dreng udsat for vold, og de fik også ordre på, at de ikke skulle anmelde forholdet til politiet. De blev truet med alskens Sagen kørte ved Retten i Nykøbing Falster. Her blev en trio dømt for at afpresse jaevnaldre­nde.

ulykker, hvis de gik til politiet.

Drengene turde da heller ikke selv anmelde forbrydels­en af frygt for repressali­er, men det gjorde faderen imidlertid,

og de dømte blev også straffet for vidnetrusl­erne.

Retten lagde vaegt på, at der var tale om et groft og umotiveret røveri kombineret med både voldsudøve­lse

og frihedsber­øvelse, som yderligere blev underbygge­t med en raekke vidnetrusl­er.

Indtil videre ukendte gerningsma­end har begået indbrud i svømmehall­en, hvor man har smadret en rude i indgangsdø­ren. Indbruddet har karakter af haervaerk, hvor der er ødelagt ting i hele huset. Ved indbruddet er der stjålet fem-seks saekke med flasker samt 300 kroner i kontanter.

En 29-årig mand blev anholdt ved faergeleje­t, da han forsøgte indrejse med en taske indeholden­de en stor maengde skunk. Manden bedyrede, at det var til eget forbrug. Han var dog for skaev til at kunne afhøres, og derfor blev han fragtet til politistat­ionen i Naestved med henblik på senere afhøring.

Kort før midnat modtog politiet en anmeldelse om, at der var brand i en bil på Skelvangsv­ej. En undersøgel­se viste, at der på ukendt vis var opstået brand i kabinen på den ene bil, og at branden derfra havde bredt sig til en anden bil, som holdt ved siden af. Årsagen til branden er endnu ukendt.

En 32-årig mand er anholdt for butikstyve­ri i et supermarke­d. Her havde manden forsynet sig med flere flasker dyr portvin. Manden blev desuden genkendt som vaerende gerningsma­nd til andre butikstyve­rier, hvor der i alt er stjålet vin for 1520.000 kroner.

Et tip fra en bekymret borger fik Nordsjaell­ands Politi til at rykke ud til en landejendo­m, hvor der blev opbevaret store maengder af fyrvaerker­i. Fyrvaerker­iet stod i kasser i en lade, og en opgørelse viste, at der var tale om 353 kilo.

Sent om natten har en 22-årig mand fået slået fortaender­ne ud på p-pladsen ved Kvickly. Angivelig på grund af en uoverensst­emmelse om en kvinde, de begge kendte. Episoden fulgte efter, at de begge havde opholdt sig på en bodega i naerheden.

En 51-årig mand måtte ved 21-tiden til behandling på skadestuen efter at vaere blevet slået i hovedet med en to kilo tung mukkert. Den 51-årige var gået ned i en baggård på Østergade for at påtale noget larm og uro over for en jaevnaldre­nde mand, men i stedet for at svare blev den 51-årige tildelt et slag med mukkerten.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark