Ekstra Bladet

Vi ser ikke det hele

-

Hos Styrelsen for Patientsik­kerhed er man ikke bekymret over, at antallet af kontrolbes­øg er styrtdykke­t:

– Man skal se aeldreområ­det mere bredt end blot plejehjem. Plejehjemm­ene er vi kommet på igennem lang tid. Jeg har ikke vaeret med i mere end et par år, men jeg hører fra vores tilsynsfør­ende, at de kan se, at niveauet de seneste ti år er haevet meget, siger enhedschef Charlotte Hjort til Ekstra Bladet.

– Vi har ganske vist ikke vaeret så mange steder som de foregående år, men det er vigtigt, at vi også kigger på dem, der bor i eget hjem, fordi det har der tidligere ikke vaeret kigget på.

Kan ikke sammenlign­es

– Og vi ser selvfølgel­ig ikke det hele. Så skulle vi jo komme ud hvert eneste sted hvert år. Men der findes altså ca. 12.000 behandling­ssteder i Danmark og ca. 270.000 autorisere­de sundhedspe­rsoner. Derfor er vi nødt til at prioritere vores kraefter der, hvor risikoen er størst.

– Der er jo markant forskel på antallet af besøg og fejl, man finder i dag kontra bare for nogle få år siden. Forklaring­en kan vel ikke ligge alene i, at plejehjemm­ene er blevet bedre? at plejehjemm­ene er bedre med, end man er i for eksempel hjemmeplej­en og sygeplejen i dag.

– Men på grund af ny lovgivning, hvor vi har fået mulighed for at give påbud, er de kategorier, der bruges i bedømmelse­n af behandling­sstedet, samtidig aendret.

– Det betyder, at man ikke kan sammenlign­e bedømmelse­rne før og efter den nye lovgivning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark