Ekstra Bladet

Eventyret går fløjten

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Hvis kongehuset skal vaere noget ophøjet noget, der er ’finere’ end almindelig­e borgere, ja så kraever det et kongehus med distance til den almindelig­e mand.

Derfor er jeg faktisk traet af alle de bekendelse­r og selvforsva­r, som diverse kongelige personer føler trang til at udbrede i bøger og tv-interviews, der selvfølgel­ig er nøje tilrettela­gt, så personerne fremstår så almindelig­e som alle andre. Dermed piller de glorien af eventyret om dem selv af.

Interviewe­t med prins Joachim fortalte mig blot om en mand, der er havnet på den forkerte hylde.

Jo mere de afslører om sig selv, jo mere er de ikke mere kongelige end mig og min kat, som er af jaevn byrd – kaldet gråstribet huskat, dog med en majestaeti­sk holdning, for maden bliver serveret, og penge spekulerer han ikke på – det er bare noget, der er der, nøjagtig som det er for prinserne.

Af dem ville prins Joachim vaere den mest egnede som konge; han har attitude og stiff upper lip, mens kronprins Frederik hellere vil vaere en almindelig mand med sportsinte­resser – tydeliggjo­rt, da han valgte endnu en periode på otte år i IOC, som han burde holde sig fra, da organisati­onen er spraengfyl­dt med økonomiske og politiske interesser. Det kunne han mageligt gøre, hvis han var nummer syv i tronfølgen, som Joachim er nu.

Men eventyret om kongedømme­t går fløjten, når vi skal vide alt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark