Ekstra Bladet

Estavana Polman sendte Team Esbjerg i finalen med afgørende scoring til 23-22 efter en miserabel start

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Pokaldrama for alle pengene! Team Esbjerg var fuldstaend­ig vaek i starten og bagud 3-10 efter et kvarter mod FCM i pokalsemif­inalen, og Sandra Toft rørte stort set ikke en bold.

Men landsholds-målmanden fik i den grad overtaget på ulvenes skytter efter en lille pause på baenken, og Estavana Polman tog ansvar og hamrede de to sidste scoringer ind.

Og så vandt Team Esbjerg 23-22 i en haesblaese­nde affaere, der naeppe vinder plads i håndbolden­s hall of fame for polerede feinschmec­kerier – men havde spaending, så champagnen naer var eksplodere­t et døgn for tidligt.

– Vi startede forfaerdel­igt, og var bagud med jeg ved ikke for meget, men vi fightede og blev ved med at opildne hinanden, og så halede vi ind. Ikke med den bedste håndbold, men ved at kaempe, kaempe og kaempe.

– Og du hamrede så også lige de to afgørende scoringer ind …

– Ja, det er nice ikke også. Jeg elsker det! Estavana Polman afviser – og man tror det, når man har set hende i aktion – at hun er slidt efter VM.

– Jeg følger mig godt tilpas, selv om vi alle er lidt slidte, men når det handler om en plads i finalen, så fuck det. Man kan altid kaempe, siger hollaender­en, der nu skal op mod København Håndbold i årets finale i eftermidda­g.

– Vi tabte til dem sidste gang, men hvis vi kaemper sådan her én gang til, og vi spiller en smule bedre, så kan vi godt slå dem, forsikrer en glad Polman, der havde gemalen Rafael van der Vaart med på Esbjergs logeraekke­r i Silkeborg. Men ikke datteren. Nej, hun er hjemme i Holland hos mine foraeldre, og der tager vi også ned og holder nytårsafte­n.

– Når vi har spillet finalen, skynder jeg mig hjem til min lille baby.

Cheftraene­r Jesper Jensen virkede cool, selv da det så vaerst ud i starten. – Det var ikke den bedste håndbold, men vi blev ved med at kaempe, kaempe og kaempe, fortalte Team Esbjergs matchvinde­r Estavana Polman.

Vi alle er lidt slidte, men når det handler om en plads i finalen, så fuck det

Men det var han ikke, garanterer han.

– Der var uro indeni. Det bekymrede mig, fordi vi havde lovet hinanden, at vi bare skulle komme ud og gå til den, selv om vi ikke har spillet sammen i syv uger, og nogle er traette. Der manglede intensitet og vilje til at kaempe om hver centimeter, og der overstråle­de FC Midtjyllan­d os klart. Vi finder jo

aldrig ud af, om den taktik, vi havde lagt, virkede, siger en grinende Jesper Jensen, der fandt løsninger i at spille syv mod seks i lange perioder.

– Var du parat til at tage en omkamp til sidst frem for at satse på sejrsmålet?

– Jaeh … Det taenkte jeg egentlig ikke så meget over,

men det er jo bare så typisk Polman at turde tage det sidste skud og måske endda lige tidligt nok. Jeg var nok mere klar til at tage omkampen, end hun var …

Guldkamp: KøbenhavnE­sbjerg kl. 16 på TV2 Bronzekamp: FCMAarhus kl. 14 på TV2 Sport

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Flyvende hollaender
FOTO: ERNST VAN NORDE Flyvende hollaender

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark