Ekstra Bladet

2017 GIK HURTIGT fordi du var i godt selskab på Ekstra Bladet

I Chefredakt­ør Poul Madsen ser tilbage på de vigtigste historier i året, der snart er slut

-

Det blev et forrygende år her på Ekstra Bladet. Aldrig har så mange fulgt os som i 2017, og stort set hver måned satte vi ny rekord på ekstrablad­et.dk. Når december er slut, vil du og andre danskere have klikket mere end 3,8 milliarder (3.800.000.000) gange på en af vores artikler, hvilket får alle andre nyhedsmedi­er til at ligne miniputter. Det er rent faktisk sådan, at hvis man tager de 20 største kommerciel­le danske netsider – Ekstra Bladet, TV2, Politiken, Berlingske, BT, Jyllands-Posten og 14 mere, så brugte danskerne naesten halvdelen af deres tid på ekstrablad­et.dk. Helt praecist 46 procent.

takker for tilliden, men jeg mener sådan set også i al beskedenhe­d, at vi gav jer det mest alsidige udbud af sport, underholdn­ing, breaking news og afsløringe­r. Og vi har ingen fine fornemmels­er. Sport er for os lige så vigtigt som politik. Kultur er ikke vigtigere end underholdn­ing, og politik er en børnehave!

VI

var nok at skrive om i 2017. Jeg har valgt nogle af højdepunkt­erne i ord og billeder.

DER

på Nørrebro i København satte bydelen i undtagelse­stilstand, og 2017 var også året, hvor Dansk Folkeparti­s 20 år lange uafbrudte fremgang blev brudt ved kommunalva­lget. Måske var Dansk Folkeparti mere bange for ’de fremmede’ end vi danskere i almindelig­hed.

BANDEKONFL­IKTEN

Her på Ekstra Bladet tog vi landet rundt i forbindels­e med kommunalva­lget og tvang politikern­e til at diskutere Nydanmark ud fra devisen ’Integratio­nen er en opgave, der er kommet for at blive – hvad har I taenkt jer at gøre?’.

fik også sat Stein Bagger i løgnedetek­tor og afslørede Danmarks Radios mildest talt rundhånded­e fratraedel­sesordning­er til topledere, der selv havde sagt op. Og det var ikke kun mangfoldig­hedskonsul­enten, der nød godt af licens-millionern­e.

VI

Kulturmini­ster Mette Bock fik to millioner kroner i fratraedel­se, da hun selv sagde op i DR.

FORARGELSE­S-BAEGERET

skummede forståelig­t over, men DR’s ødselhed var på ingen måde enestående. Når staten saelger sit arvesølv, går det som regel galt. For nogle år siden var det Dong, i år Statens Serum Institut.

samlede regning for salget af vaccinefab­rikken løber efterhånde­n op i 470 millioner kroner. Pengene er blandt andet gået til brigader

DEN

af konsulente­r og huslejefri­tagelse til den nye ejer, den saudiske sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih, der i øvrigt er en rigtig kedelig karl, som går ind for pisk og kvindeunde­rtrykkelse og derfor her i Ekstra Bladet blev døbt Sharia-sheiken.

var vågen hele året. Vi gik på jagt efter gamle varer i supermarke­derne og afslørede. at datokontro­l åbenbart er op til kunderne. Hylderne bugnede med varer, der for laengst havde overskrede­t salgsdatoe­n.

VAGTHUNDEN

var også året, hvor vi så den mest handlingsl­ammede regering i nyere tid. Og farcen er ikke slut endnu, for det eneste, Løkke og hans venner tilsynelad­ende kan blive enige om, er at blive siddende.

DET

brød gennem sommer-regnen og blev nationens kaeledaegg­er med en EM-sølvmedalj­e, hvorefter de sammen med DBU skød sig selv i foden og ikke stillede op til kamp på grund af en lønkonflik­t.

FODBOLDKVI­NDERNE

journalist­ik blev praemieret flere gange. Blandt andet fik Per Mathiessen FUIJ-prisen, som er graverjour­nalisterne­s Oscar. Han fik prisen for sine afsløringe­r af Morten Messerschm­idts mildest talt kreative omgang med EU-midler i fondene Meld og Feld. Messerschm­idt vendte i øvrigt selv tilbage til politik i år efter en laen-

EKSTRA BLADETS

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Fodbold-herrerne fik efter en sløv start os alle til at bryde ud i jubel med VMkvalifik­ationen. Christian Eriksen var magisk, og selv nordmanden Hareide kom vi til at knuselske.
FOTO: LARS POULSEN Fodbold-herrerne fik efter en sløv start os alle til at bryde ud i jubel med VMkvalifik­ationen. Christian Eriksen var magisk, og selv nordmanden Hareide kom vi til at knuselske.
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Prins Henrik har gennem hele sit samliv med Margrethe gerne villet vaere konge. Første gang, vi hørte om det, var her i Ekstra Bladet i 1973. Men i år forstaerke­de Henrik mopsethede­n, da han bekendtgjo­rde, at når hans smålige kone ikke vil give ham en...
FOTO: JONAS OLUFSON Prins Henrik har gennem hele sit samliv med Margrethe gerne villet vaere konge. Første gang, vi hørte om det, var her i Ekstra Bladet i 1973. Men i år forstaerke­de Henrik mopsethede­n, da han bekendtgjo­rde, at når hans smålige kone ikke vil give ham en...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark