Ekstra Bladet

Forliget alle venter på

- Lars M. Tjellesen Østermarie Bornholm

Det bliver yderst spaendende at se, hvad de forskellig­e partier kan komme med af løsninger i forhold til medieforli­get. Dansk Folkeparti kom i foråret med gode tiltag i forhold til Danmarks Radio. DF vil spare 25 procent og slanke DR betydeligt. Men mon ikke DF igen løber fra disse udmeldinge­r? DF ved ingen, hvor man har! Venstre vil overføre 400 millioner fra DR til noget nyt og meget spaendende: Danflex, for private firmaer der kan skabe nyt og producere tv på helt andre og fornuftige betingelse­r. Denne idé er en god begyndelse.

Men der skal mere til. DR skal spare 50 procent på lønningern­e, som er alt for høje. Og antallet af medarbejde­re i DR er ’kommunisti­sk’ alt for højt. Altså; lønningern­e skal justeres til et niveau som det, man får ude i virkelighe­den, og de 3400 ansatte skal øjeblikkel­ig reduceres til 1800.

Disse tiltag vil straks betyde, at licensen kan reduceres med 50 procent eller Lars M. Tjellesen mener, at DR’s ansatte har overdådige arbejdsfor­hold. mere. Men Venstre og konservati­ve er langtfra kreative nok. De flytter blot rundt på millionern­e uden at gøre sig klart, at det er dybt nødvendigt at undersøge DR på hvert et punkt.

Hvorfor skal disse statsansat­te have så overdådige arbejdsfor­hold?

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark