Ekstra Bladet

Australien skal måske vente

-

Clara Tauson snusede for første gang til en grand slam ved sommerens US Open, men det er langt fra sikkert, at hun også tager turen til Melbourne i januar.

– I Florida talte jeg med landstraen­ere fra Frankrig og Spanien og succesrige, amerikansk­e juniortrae­nere. Det er meget svaert at finde nogen, som synes, det er en god ide at tage tre-fire uger vaek fra en 15-årig spillers udvikling på det tidspunkt, siger Søren Tauson.

– Det er nogle utroligt vigtige uger rent opbygnings­og uddannelse­smaessigt. De naeste tre-fire uger skal vi knokle med Poul Duvill (boksetraen­eren, som også Wozniacki benytter, red.). Jeg tror, han mentalt kan tage hende ud i nogle graenseomr­åder, hvor hun ikke har vaeret før.

Hun er staerk

Set i det perspektiv kan det vaere en gambling i stedet at tage om på den anden side af kloden med ukendt resultatma­essigt udbytte, mener han. Beslutning­en er endnu ikke taget.

– Jeg så i Florida, at Clara tennismaes­sigt er mindst lige så god som de andre. Men mange af dem, hun spiller imod, er mere faerdigt-traenede. De har vaeret i det profession­elle miljø i laengere tid. Clara er først lige nu ved at vaere faerdig med at vokse i højden (181 cm, red.), så det er nu, vi skal have enderne til at mødes. Hun er staerk, men i og med hun er vokset så meget opad, så er der nogle ting omkring hendes fysik, der skal koordinere­s. Hendes tyngdepunk­t skal ned.

– Men det er kun positivt, at der kan bygges på. Og mentalt har hun udviklet sig rigtigt meget.

For ham er det ikke vigtigt at saette ranglistem­ål lige nu.

– Som jeg altid siger til Clara: ’Målet er, at du skal vaere pissegod, når du er 17’.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Clara er havnet i ringhjørne­t hos Poul Duvill, og hendes opbygning af formen kan godt komme til at overtrumfe deltagelse­n i årets første grand slam.
FOTO: JONAS OLUFSON Clara er havnet i ringhjørne­t hos Poul Duvill, og hendes opbygning af formen kan godt komme til at overtrumfe deltagelse­n i årets første grand slam.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark