Ekstra Bladet

2 1

- JONAS RYEFELT jry@eb.dk

Jamie Vardy (3) Mohamed Salah (52) Mohamed Salah (76) ------------------------------ Liverpool naegter at lade sig haegte af i Premier Leagus topstrid, og denne gang kraevede det et comeback efter Leicesters lynscoring.

630 millioner-manden Virgil van Dijk sad på tribunen, og derfra kunne han se sit nye hold – og saerligt forsvar – fejle på det groveste i kampens indledning. Et kikset opspil af Joël Matip blev straffet af Leicester, og Jamie Vardy sendte kuglen i kassen efter bare to minutter og understreg­ede, at det fortsat sejler for Liverpool rent defensivt.

Og så fandt tv-kameraerne van Dijk i civil beklaednin­g. Onde tunger ville sige, at hollaender­en selv i sine laksko kunne gøre det forsvar bedre.

Liverpool var ubesejrede i 11 kampe i streg i Premier League, så en enkelt svipser kunne dog ikke ryste dem.

Et par store chancer til vice-topscorere­n i ligaen, Mohamed Salah, gav dem tro på det rent offensivt, og også James Milner kom til en mulighed, som Kasper Schmeichel heltemodig­t kastede sig i vejen for. Det skulle ikke blive sidste gang for den danske landsholds­keeper, der fik en travl eftermidda­g. Liverpools Fab4 med Coutinho, Salah, Firminho og Mané var i humør til nytårsløje­r, men først i begyndelse­n af anden halvleg viste det sig på måltavlen.

På fornemt hael-forarbejde af Mané kunne Salah udligne gaesternes tidlige føring, og så var det helt åbent på Anfield.

Pudsigt nok fik Leicester så gang i spillet, men med 25 minutter gik det galt igen. Salah overlisted­e dem alle med en spektakula­er vending, og da Schmeichel tøvede var det ingen sag at saette det 17. liga-mål ind. Sim Salah bum, og så var gaesternes føring pist vaek. Leicester forsøgte at vende skaebnen, men denne gang holdt hjemmehold­ets udskaeldte forsvar stand. Blot en times kørsel fra Anfield kunne danskerkla­nen fra Huddersfie­ld med Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Jonas Lössl score endnu et point med 0-0 mod Burnley. Samtidig vandt Chelsea med hele 5-0 over Stoke. Manchester United spillede 0-0 hjemme mod Southampto­n og er nu nummer tre – ét point efter Chelsea. Mohamed Salah udligner til 1-1 for Liverpool – mellem benene på en sagesløs Kasper Schmeichel.

?? FOTO: ALL OVER PRESS ??