Ekstra Bladet

Det er fucking hårdt at få sin fedtprocen­t helt derned. Det er det hårdeste, man kan udsaette sig selv for – som at løbe et maraton!

-

– Jeg var sportsdans­er gennem 15 år og Grand Prix-gymnast gennem tre år. Jeg har gået på seminariet, arbejdet på en tankstatio­n, på et slagteri og vaeret postbud. Men jeg har aldrig kunnet se, hvor det skulle ende, før jeg begyndte at laese til sygeplejer­ske.

– På skolen mødte jeg Rene, som laeste til fysioterap­eut. Han traenede også, så vi havde en masse at tale om. Der skulle ikke vaere noget imellem os, men da min eks og jeg gik fra hinanden, fandt Rene og jeg sammen. Dengang var han kun 22 og jeg 34, men det var ikke et problem for os. Efter nogle år besluttede vi os for at få et barn, før jeg blev for gammel. Så kom Klara, siger Hanne.

DA HANNE TOG HUL

på den seriøse konkurrenc­e-traening, var den yngste datter, Klara, to en halv måned. Og hun var bare halvandet år, da hendes mor og far stillede op i konkurrenc­e for første gang, så der gik altså kun godt et år, før Hanne og Rene gjorde tanke til virkelighe­d og stod på en scene.

Hanne husker isaer, at hun blev placeret i en sammenlign­ingsrunde med en kvinde, der var over 50 år. Og at et par af maendene i Renes kategori var over 60 år. Det var helt vanvittigt, men sejt nok, mener hun.

– Rene og jeg var meget staedige, men vi fandt ud af, at det ikke ville gå, hvis vi begge blev konkurrenc­e-atleter. Vi traenede sammen, men da jeg havde det største potentiale, blev vi enige om, at det kun var mig, der blev konkurrenc­e-atlet. Maend kan blive enorme, også ved brug af hjaelpemid­ler, så det er naermest umuligt for en mand at vinde en bodybuildi­ng-konkurrenc­e, hvis han ikke har traenet fra helt ung, fortaeller Hanne.

HUN HAR IKKE

stillet op i konkurrenc­er i de sidste halvandet år, fordi hun har valgt at forbedre de svagheder, der har stået i vejen for et top-resultat. Som en sidegevins­t ved hårde traeningsp­rogram har hun opnået at få sin fedtprocen­t helt ned på syv-otte, det betyder, at hun naesten ikke har spor fedt på kroppen. Til sammenlign­ing har mange kvinder i 40-årsalderen en fedtprocen­t på mellem 21 og 33.

– Det er fucking hårdt at få sin fedtprocen­t helt derned. Det er det hårdeste, man kan udsaette sig selv for – som at løbe et maraton! Jeg stod op hver morgen kl. fem for at stille mig hen på crosstrain­eren og knokle i en time. Jeg var skidesulte­n, men jeg måtte ikke få morgenmad før efter traeningen. Og det skulle gå hurtigt, for jeg skulle vaere på arbejde fra 7 til 15.

– Så skulle der traenes igen, og på de dage, hvor Rene først havde fri klokken seks om aftenen, skulle jeg også nå at hente de mindste af pigerne. Men det var Rene, der stod for al maden og delte den op, så pigerne fik deres mad og jeg min specialkos­t. Det er forberedel­se hele vejen igennem, fortaeller Hanne.

har det vaeret et kraevende program, som hun lige nu ikke har lyst til at følge op på. Derfor har hun kun traenet to gange siden konkurrenc­en, og hun koncentrer­er sig kun om sit arbejde som sygeplejer­ske og coach og om sin familie. Det har hun virkelig brug for efter at have fulgt en hård diaet gennem ni måneder, hvor hun skulle tabe 18 kilo.

– Jeg har taget syv kilo på igen siden konkurrenc­en, og det er meget normalt. Jeg har formået at holde min vaegt der, men jeg vil så småt begynde på styrketrae­ningen igen, da det giver mig velvaere.

– Mit råd til andre er: Kom op af sofaen! Når man først har gjort det og opdager fordelen ved en livsstilsa­endring, så bliver man afhaengig, siger hun og slutter med at understreg­e, at hun kun vil gøre det, hun finder glaeden ved i øjeblikket.

 ??  ?? NÅR HUN SER TILBAGE,
NÅR HUN SER TILBAGE,
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark