Ekstra Bladet

Ikke mit ansvar

- POLITIFOTO I nogle Ordet stammer PRIVATFOTO 'Swatting'

25-årige Tyler Barriss blev fredag anholdt for at have lavet et falsk opkald, der fik 28årige Andrew Birch draebt.

Men inden anholdelse­n stillede han op til et telefonint­erview, hvor han i detaljer erkendte, at han – på bestilling – havde lavet opkaldet.

Angiveligt begyndte sagen med en strid mellem nogle netbrugere, der spillede 'Call of Duty'. Da en af dem ville haevne sig på en anden, blev Tyler Barriss kontaktet for at lave en såkaldt 'swatting':

– Jeg passede bare mig selv på biblioteke­t, hvor nogen kontaktede mig og sagde: ‘hey, den her idiot gav mig sin adresse. Og han tror, at der intet sker med ham. Vil du vise, at han tager fejl?'

'Og jeg sagde selvfølgel­ig ja – jeg elsker at ‘swatte’ kids, der ikke tror, at der sker dem noget,' forklarer Tyler Barriss i interviewe­t med YouTube-kanalen DramaAlert.

Trods alvoren i sagen angrer Tyler dog ikke, selv om den draebte Andrew Finch 25-årige Tyler Barriss er anholdt for at stå bag det falske 'swatting' opkald til politiet i Kansas.

intet havde med striden at gøre. Adressen var nemlig falsk:

– Man kan selvfølgel­ig sige, at politiet aldrig ville have skudt, hvis jeg ikke havde foretaget opkaldet. Men jeg mener ikke, at jeg er den eneste skyldige i det her.

– Det er min personlige overbevisn­ing, at jeg ikke fik nogen draebt, taenker jeg. Andrew Finch blev kun 28 år.I dag forklarer politiet, at de skød, da Andrew pludselig rørte sig selv ved bukserne, hvilket kunne tyde på, at han ville traekke et våben.

har de seneste år vaeret en udbredt metode blandt unge til at chikanere og drille andre, de møder på nettet. er blevet uenige i et onlinespil eller ignoreres af nogen, de vil i kontakt med.

fra 'swat', der er navnet for de saerlige 'Special Weapons And Tactics'-enheder, som po- til politiet og anmelde en voldsom begivenhed, kan man få et swat-team til at rykke ud. er flere gange tidligere brugt til at chikanere kendte mennesker eller til at få evakueret større begivenhed­er.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark