Ekstra Bladet

Nyd det

SIDSTE SAESONS ’X FACTOR’-VINDER SKAL SE MED: 27-årige Morten fra Odder glaeder sig til at se, hvilke nye deltagere den nye saeson byder på

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk DR Sidste saesons vinder: Dommere i den nye saeson:

I marts stod Morten Nørgaard på scenen i ’X Factor’finalen med sin musikalske makker, Remee, ved sin side og ventede på annoncerin­gen af årets vinder.

Da Sofie Linde udråbte ham til vinder af ’X Factor 2017’, virkede det musikalske makkerpar til selv at vaere de mest overrasked­e, men efterhånde­n som tiden er gået, har Morten Nørgaard – som blot går under det enkle kunstnerna­vn Morten – vaennet sig til sin nye titel.

Kan lide at møde folk

– Det er svaert at vaenne sig hundrede procent til det. Det er da skørt at møde folk, der har set en på tv. Det kan ikke rigtig beskrives, før man har prøvet det selv. Men jeg synes bare, det er sjovt. Jeg kan godt lide det, og når folk kommer hen og hilser og siger hej, så er det super dejligt, så det skal de endelig blive ved med, siger Morten til og tilføjer, at han ikke håber, at tiden i rampelyset er forbi, når det nye kuld nu smides på banen.

– Jeg synes måske godt, vi kan dele rampelyset lidt, griner Morten og fortsaette­r:

– Det er bare super fedt, at der nu kommer nogle nye. Jeg er spaendt på at se, hvad det er for nogle typer og sangstemme­r. Det fede ved programmet er, at det er så forskellig­t hvert år.

Pladeaktue­l

I året, der er gået, har han brugt en del tid i studiet med den amerikansk­e producer Dallas Austin, hvilket har resulteret i en EP med titlen ’Cool Enough’.

Sangtekste­rne er meget personlige og handler om kaerlighed, usikkerhed og om at acceptere sig selv, som man er. Om det bliver muligt at leve af musikken, er det stadig for tidligt at sige noget om. – Folkene i ’X Factor’ er megadygtig­e. Så jeg kan da godt savne at have de folk at snakke med, siger Morten Nørgaard, der her ses med Remee.

– Det er jo lettere sagt end gjort, men det kunne da vaere super fedt. Jeg håber bare på det bedste, og så må vi se, hvad der sker. Lige nu fokuserer jeg på musikkarri­eren og udgivelsen af EP’en. Hvis jeg på et tidspunkt får brug for det, så skal jeg nok finde

på noget at lave, men jeg tager en dag ad gangen.

– Skal du se med i aften, når den nye saeson skydes i gang?

– Ja, det har jeg helt klart taenkt mig. Det er jo sidste saeson på DR, så jeg tror, det bliver rigtig fedt, og mon ikke de gør et eller andet helt specielt. Jeg ved ikke, om jeg kommer til at se det hele, men jeg regner med at se størstedel­en af det. Jeg er lidt spaendt på, hvordan det bliver med Sanne (Salomonsen, red.).

Husk at nyde det

– Har du et godt råd til de nye deltagere og den kommende vinder?

– De skal huske at nyde hvert eneste lille skridt. Det var i hvert fald det, jeg gjorde. Og så skal de bare give den gas. Hvis man husker at nyde det, så skal det nok gå.

– Efterfølge­nde skal de glaede sig til at komme ud og spille nogle koncerter og møde alle de fans, der har stemt på dem. Det har vaeret utrolig fedt for mig selv. Og så husk selvfølgel­ig at tage nogle selfies.

– Ville du gøre det igen, hvis du fik chancen? Morten Nørgaard nyder at vaere i aktion på scenen.

’X Factor’ blev opfundet af briten Simon Cowell i 2004.

købte programmet og sendte det første gang i 2008. ’X Factor’ har kørt i små 30 forskellig­e lande verden over. Thomas Blachman, Sanne Salomonsen, Mikkel Johan Imer Sigvardt (Remee).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark