Ekstra Bladet

Steen røg 20-25 smøger om dagen

-

Steen Richter fra Søllested på Lolland begyndte for alvor at ryge som 14-15-årig. Dengang var der ikke ’fine ’advarsler på cigaretpak­kerne, som han siger. Men nu skal det vaere slut med smøgerne.

– Der har sgu vaeret lidt for meget røg gennem lungerne. Det har vaeret 20-25 cigaretter om dagen, siden jeg var 15 år. Så var der perioder, hvor jeg forsøgte at stoppe med det her nikotin-tyggegummi. Problemet var bare, at jeg tygger det, som om det var Hubba Bubba-tyggegummi, siger 50-årige Steen Richter.

Alle er enige om, at det er bedre at spise nikotintyg­gegummi end at ryge

Han forsøgte at stoppe for tre år siden, men uden held.

Fedme-operation

Han fortaeller, at han har vaeret meget tyk engang, men på et tidspunkt tabte han sig rigtig meget. Han fik en fedme-operation.

Efterfølge­nde skulle han have en hud-reduktion, og der fik han at vide, at han skulle vaere røgfri af hensyn til helingen af sårene.

– Det gav nogle problemer. Jeg begyndte at ryge igen umiddelbar­t bagefter, og det gik helt i fisk. Men nu har jeg lige vaeret igennem en reoperatio­n for halvanden måned siden. For det var simpelt hen ikke paent. Sårene sprang op, og det var på grund af smøgerne. Det er der ingen tvivl om, siger Steen Richter.

Så han sagde stop til smøgerne ugen efter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark