Ekstra Bladet

Nytårstors­ken kunne ikke have fundet en vaerdigere modstander

JA, SEJREN VAR ANDERS SAMUELSEN

-

så overvaelde­nde, at vi allerede nu love, at han også vil vaere at finde (naesten) tør blandt kandidater­ne til den fornemme pris om et år. For Anders Samuelsen har bevist, at han er naesten umulig at komme uden om. En stålsat og visionaer mand, en ener i dansk politik.

ved fortiden og lader derfor de om fjernelse af topskatten gå i ultimative krav glemmeboge­n – et øjeblik. Det er heller ikke fair at blive ved med at minde om balladen om finanslove­n, som Liberal Alliance kun ville stemme for, hvis der samtidigt blev indgået en skatteafta­le.

slet ikke ligge Samuelsen til last, at fast på egne evner, at han udnaevnte han tror så fuldt og sig selv til den måske mest kompetente udenrigsmi­nister, Danmark nogensinde har haft. Lad det nu ligge. Lad os se fremad. 2018. Han bliver også meget svaer at slå i

har stolt karakteris­eret det nedskrevne grundlag for VLAK-regeringen som det mest liberale i nyere tid. Men hvad er det vaerd, når det forbliver paroler? Ét er papir, noget andet virkelighe­d.

proklamere­t, at regeringen her i starten af det nye år sammen med Dansk Folkeparti vil gennemføre en skatterefo­rm med historisk store skattelett­elser.

Problemet er bare, at DF ikke er vild med at saenke skatten – og slet ikke til de bedre stillede.

bruge penge på de gamle og de syge. Man vil hellere traeakroba­tik også i år. En sådan mand er svaer at fravriste torske-titlen.

Nogen vil måske påstå, at Liberal Alliance har vist sig uduelig som regeringsp­artner – ikke mindst på grund af Anders Samuelsen. Men den slags

på ham. sortsyn preller af

mest kompetente udenrigsmi­nister lader sig ikke bare sådan vaelte af pinden. Se ham i øjnene og oplev en politiker, der er så stålsat på at beholde sin ministerbi­l, at al anstaendig­hed må vige.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark