Ekstra Bladet

TENNIS

– Der er mange ting, der gør, at det kan blive året, hvor hun kan vinde en grand slam, mener tenniseksp­erten Michael Mortensen

- TROELS CHRISTENSE­N

Caroline Wozniackis flotte saeson og navnlig dens sidste matchbold i Singapore bør vaere et formidabel­t afsaet til endnu en stor saeson, som måske endda kan indfri drømmen om en grand slam. I hvert fald ser to tenniskomm­entatorer hende allerede som en af de absolutte favoritter, når Australian Open serves i gang 15. januar.

Men et er, hvordan hun selv er klaedt på. Noget andet er, at hun skal ud i en endnu mere fortaettet konkurrenc­e i toppen, hvis store spillere som Serena Williams, Petra Kvitova, Victoria Azarenka og Maria Sharapova genfinder deres topniveau.

Spilleglae­den er tilbage, og det samme er respekten hos hendes modstander­e

– Det bliver en meget spaendende og sevaerdig saeson på WTA-turen. De unge presser jo også stadig på, bemaerker Michael Mortensen.

Har udvist mod

– Derfor skal der ydes 100 procent for at vinde kampe. Og vinder Caroline en grand slam i 2018, vil det vaere en megapraest­ation, for kun klassespil­lere vil vinde dem naeste år.

Som tidligere traener for Wozniacki har han med stor tilfredshe­d fulgt, hvordan mange af de ting, som hun laenge har mestret på traeningsb­anen, i stigende grad kommer til udtryk i kampene.

– Hun har udvist det mod, der skal til, for at implemente­re de ting, siger han og remser op:

– Hun er kommet laengere ind i banen og arbejder mere med forhånden. Der er lidt mere mod til at angribe modstander­ens andenserv. Hun holder højt niveau i lidt laengere tid, hvor hun tidligere kunne spille et godt saet og så et mindre godt. Hun holder fast i sit koncept.

– Hun kommer mere frem til nettet og vaelger sine fremstød bedre. Der er mere fart i begge server, og hun tør løbe en større risiko med andenserve­n og give den fart. Det er tegn på, at hun er mentalt ovenpå.

Vanvittigt veltraenet

– Og så er hun jo vanvittigt veltraenet.

– Spilleglae­den er tilbage, og det samme er respekten hos hendes modstander­e. Hun er kommet op i deres hoveder igen. Der er virkelig sket noget i 2017. Hendes saeson taler sit eget, tydelige sprog.

Sidste år forudså Michael Mortensen i Ekstra Bladet, at Caroline ville slutte 2017 som verdens nummer tre. Det kom til at holde stik. Og han har stor lyst til at spå om en grand slam-triumf i det nye år. Det sker dog under visse forudsaetn­inger.

– Selvfølgel­ig skal hun have fokus på grand slams men ikke så meget, at det bliver en byrde for hende. Det er vigtigt, at hun mentalt indstiller sig på at spille de fire som alle andre turneringe­r, så der ikke ligger det ekstra pres.

– Hun skal nyde hvert sekund. Hun skal gå ind til Australian Open med spilleglae­de og acceptere, at der vil vaere kampe, hvor hun skal have arbejdshan­dskerne på. Når hun er afslappet, kan hun spille inspireren­de. Er hun presset, kan det blive for

 ?? FOTO: AP ?? Kaempestor­e forventnin­ger
Caroline Wozniacki arbejder nu i højere grad med sin forhånd og ikke mindst ned langs linjen.
FOTO: AP Kaempestor­e forventnin­ger Caroline Wozniacki arbejder nu i højere grad med sin forhånd og ikke mindst ned langs linjen.
 ?? FOTO: AP ?? – Der er mange ting, der gør, at det kan blive året, hvor hun kan vinde en grand slam. Jeg har kaempestor­e forventnin­ger til saesonen, siger Michael Mortensen.
FOTO: AP – Der er mange ting, der gør, at det kan blive året, hvor hun kan vinde en grand slam. Jeg har kaempestor­e forventnin­ger til saesonen, siger Michael Mortensen.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? – Hun har fundet sit livs kaerlighed udenfor banen, og David får hende til at hvile i sig selv, siger Michael Mortensen.
FOTO: LINDA JOHANSEN – Hun har fundet sit livs kaerlighed udenfor banen, og David får hende til at hvile i sig selv, siger Michael Mortensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark