Ekstra Bladet

MAGNUSSEN-ANEKDOTER

. MOTORSPORT Grotesk situation: Hvem ville klaede sig ud som Jan Magnussen?

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Da det hele så lovende ud hos Stewart-Ford. Både motor og hjulophaen­g viste sig dog yderst skrøbelige i 1997-saesonen. Fra venstre er det Jackie Stewart, Rubens Barrichell­o, Jan Magnussen og Jackies søn Paul Stewart. I sin første saeson holdt Jan Magnussens Stewart-racer kun til ternet flag fire gange ud af saesonens 17 grandprixe­r, så danskeren havde en vis traening i at gå tilbage til paddocken. Hvilket man gjorde dengang.

På Magny-Cours til Frankrig Grand Prix udspillede sig en grotesk situation, som endte med, at Jan Magnussen – mens løbet var i fuld gang – spurtede gennem paddocken Jackie Stewart var en bestemt mand, som ikke altid havde let ved at skifte holdning – selv når det var indlysende, at han var forkert på den. i fuld uniform med en vagt i slipstrømm­en ned til Stewarts lejr.

– Han ville ikke lukke mig ind, fordi jeg ikke havde mit pas med. Jeg stod altså helt svedig i kørerdragt med styrthjelm­en i hånden.

– Jeg kan huske, at jeg taenkte: Hvad fanden regner du med?

Tror du ikke, at hvis jeg havde klaedt mig ud som Formel 1-kører, havde jeg klaedt mig ud som Michael Schumacher!

– Jeg gav ham et ordentlig skub i maven og spaenede ind med ham i haelene hele vejen ind i garagen.

– Da jeg kom derind, kunne jeg så råbe ’stop ham for helvede’, griner Magnussen. – Jeg var på lokum for at ryge en smøg, inden jeg skal køre. Døren er gået i baglås, fortaeller Jan Magnussen.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark