Ekstra Bladet

Det sidste moppeknald

- BENT FALBERT I sidste øjeblik Instr. Christoffe­r Berdal bf@eb.dk

Manuskript: Carin Mannheimer Medvirkend­e: Lisbet Dahl, Sonja Oppenhagen, Elsebeth Steentoft, Jon bille, Søren Bang Jensen, m.fl. Folketeatr­et med Sonja Oppenhagen og Elsebeth Steentoft, hvis replikker kan høres i hver en krog af teatret.

Tag Solvej

De tre godt brugte veninder mødes til en ugentlig bridge, som aldrig kommer i gang, fordi der er så mange afsporinge­r, herunder en omgående efterstrae­bt, nyslået enkemand, Joen Bille, som får dette råd: ’Tag Solvej. Hun har aldrig vaeret gift. Hun traenger til lidt modgang!’.

Lisbet Dahl har flest rappe replikker á la denne: ’Jeg elsker begravelse­r. Det er efterhånde­n de eneste fester, man bliver inviteret til’.

Temaet er, at man skal huske at leve, mens man gør det. Det fik premierepu­blikummet en staerk påmindelse om, fordi en aeldre herre på ottende raekke under højlydte snorkelyde måtte baeres bevidstløs ud, tilsynelad­ende døende. Vi fik dog senere at vide, at han var kommet til haegterne på sygehuset.

Lystigt

De tre kvinders kvaler på scenen med at slå alderdomme­n for nogle sidste gode oplevelser er lystig underholdn­ing. Men rigtigt, rigtigt sjovt bliver det med for store mellemrum.

Det er hverken instruktør Christoffe­r Berdal eller de taeske profession­elle skuespille­res skyld.

Svenske Carin Mannheimer­s rollehaeft­e er bare ikke bedre.

Der er for langt mellem snapsene i Spritbolag­ets faedreland.

Hvilket er synd for de tre kvinders talentfuld­e forsøg på at løfte komedien til et højere niveau. Elsebeth Steentoft, Lisbet Dahl og Sonja Oppenhagen gør, hvad de kan for at løfte komedien til et højere niveau end indholdet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark