Ekstra Bladet

TV-DRAMA Broen: Sikken en start

Der er muligvis meget galt i DR, men drama har de stadig styr på

- HENRIK QUEITSCH 'Broen IIII’, afsnit 1 DR1, i aftes hq@eb.dk

Konceptuer­ende instruktør: Henrik Georgsson Hovedforfa­ttere: Hans Rosenfeldt og Camilla Ahlgren Medv.: Sofia Helin, Thure Lindhardt, Mikkel Birkkjaer, Sarah Boberg m.fl. Den dansk/svenske (men nok mest svenske, da både den konceptuer­ende instruktør samt de to hovedforfa­ttere er svenske) tv-serie 'Broen' må siges at have vaeret en gedigen succes – også målt med internatio­nale alen. Den har vundet en lang raekke priser, er ifølge DR's hjemmeside solgt til 188 lande (kan det nu også passe?), og der er lavet to remakes, hvor overgangen er enten en bro mellem Mexico og USA eller en tunnel mellem England og Frankrig.

Det aendrer nu ikke ved, at saeson tre, hvor Thure Lindhardt afløste Kim Bodnia som svenske Sagas danske makker, var en lettere skuffende omgang, hvor alt for mange irrelevant­e sideplots truede med helt at drukne hovedhisto­rien. Bevares, dårligt var det bestemt ikke, men heller ej på niveau med de to første fremragend­e saesoner.

Saeson fire kom dog staerkt ud af starthulle­rne med Saga (Sofia Helin) placeret i faengsel i Ystad for mordet på sin mor – som hun i løbet af afsnittet dog blev frikendt for – og med Mikkel Birkkjaer som den nu afgiftede Henriks (Thure Lindhardt) nye, lettere usympatisk­e kolega Jonas.

De to sidstnaevn­te bliver Fjerde saeson af 'Broen' lagde ud med, at den kvindelige direktør for Udlaending­estyrelsen blev stenet til døde. Så er vi ligesom i gang. kastet ind i en grim sag, hvor den kvindelige direktør for Udlaending­estyrelsen på bestialske vis er blevet stenet til døde i kølvandet på en tvivlsom udvisnings­sag. Er det terror? Eller 'bare' mord? Vi ved det ikke endnu. Men det stopper nok ikke her.

Henrik bliver, på trods af han har lagt pillerne på hylden, stadig hjemsøgt af sine forsvundne børn, og Saga virker heller ikke, som om hun er blevet mere stabil i løbet af de små to år, der er gået, siden vi sidst slap hende. En lovende sidehistor­ie kører på en anløben dansk taxachauff­ør, der opsøger sin kuede svenske ekskone og søn, der bestemt ikke er begejstred­e for gensynet.

Er Saga død

'Broen' har stadig en herlig kuldslået grundtone og emmer af den nordisk tristesse, som krimifans over hele verden åbenbart elsker at svaelge i. Så alt tyder på, at man med sindsro – eller måske netop mangel på samme – godt kan afsaette de kommende syv søndage til at få bundet alle sløjferne sammen, da indevaeren­de saeson angiveligt skulle vaere den absolut sidste.

Og kan det virkelig passe, at Saga allerede må lade livet? Det var i hvert fald noget af en cliffhange­r. Vi ses foran skaermene naeste uge.

Er det terror? Eller 'bare' mord? Vi ved det ikke endnu. Men det stopper nok ikke her

 ?? FOTO: DR ?? Blodig start
FOTO: DR Blodig start

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark