Ekstra Bladet

Det haese talent: Min laege tog heldigvis fejl

- ALLAN LYKKE – Har du sunget offentligt før? all@eb.dk

17-årige Mie Mynte fra Nørrebro havde en klar mission, da hun i aften var til audition på årets første 'X Factor'.

Hun ville modbevise en laeges påstand om, at hun ikke skulle 'regne med nogen sinde at komme til at kunne leve af at synge'.

Enstemmigt

Missionen lykkedes.

– Jeg fik vist dem noget andet, siger hun tilfreds til Ekstra Bladet.

Mie sang med sin ukulele som akkompagne­ment sig durk ind i dommer-panelets hjerter og blev sendt enstemmigt videre i programmet.

– Gi' en finger til den laege, der siger, du ikke kan synge, lød udgangsrep­likken fra Sanne Salomonsen, mens Blachman mente, der lå en 'lille popsang' gemt i hende.

Talentets haemsko – der kan vise sig at blive fordel – er hendes haese stemme, der naermest får 'nedløbsrør­et' Rod Stewart til at lyde som en kastrat-sanger.

– Sådan lyder den. Det er ikke, fordi jeg er forkølet eller noget, forklarede hun for dommerne, før hun gik i gang.

Siden hun var spaed, har hun lidt af en sygdom, som betyder, at stemmen langsomt svinder hen, hvis der ikke bliver gjort noget ved det.

Musikalsk familie

Det har laegerne så gjort med operatione­r siden da, og det vil de komme til at fortsaette med livet ud, fortaeller Mie Mynte.

– Men ellers har jeg ingen gener ved det, beroliger hun.

Ud af en musikalsk familie har hun musik-interessen med i bagagen, og hun spiller selv flere instrument­er. Hun havde bare taget ukulelen med, fordi 'den er nemmest at baere rundt på'.

– Jeg gjorde det lidt, da jeg gik på efterskole. Ellers ikke. Men jeg vil da gerne komme til det i fremtiden, siger den friske teenager. 17-årige Mie Mynte tog fusen på 'X Factor'-dommerne med en stemme, der forvandled­e Rod Stewart til en kastrat-sanger.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark