Ekstra Bladet

Hvad bidrager han med

- Allan Olsson Stuven 11 Rødvig Stevns

Det er dog godt nok utroligt, at nogen kan vaere så arrogant som Jakob Ellemann-Jensen (V) – manden med burka-forbuddet, manden, som selv går med skyklapper.

At 27 folketings-politikere afslører, hvad de betaler i skat, er fuldstaend­igt ligegyldig­t og uinteressa­nt for offentligh­eden.

Det, der er interessan­t for offentligh­eden, er, hvad de bidrager med til samfundet i forhold til den indtaegt, de har.

Som eksempel kan naevnes sygeplejer­sken som tjente 23.000 kroner om måneden og betalte cirka 800 i skat (altså omkring 35 procent og alt for meget).

Så hvis for eksempel Josephine Fock fra Alternativ­et, som vist betaler cirka 26.000 kroner i skat om måneden, er det jo interessan­t, om hun betaler mere eller mindre end 35 procent af indtaegten.

Det kan godt vaere, man kan sidde med skyklapper på og tilkendegi­ve, at ’børnebidra­g, rengørings­fradrag og lån med mere vil jeg gerne holde for mig selv’, og det er helt fint, men vi vil bare ikke vaere med til at finansiere dette mere. Vaek med alle fradrag og tilskudsor­dninger

lers bruger vores penge til, kommer jo sådan set ikke offentligh­eden ved, så børnebidra­g, rengørings­fradrag, lån, pensioner, kontingent­er, kørselsfra­drag og så videre er folks egen sag. Så brug de penge, I har afsat til skattelett­elser, til at få styr på personskat­ten, den flade skat+, i stedet for.

Bare et godt råd, for det er kun spild af avissider at fremvise, hvad folketings­politikere betaler i skat, når man ikke kender til grundlaget.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ?? Allan Olsson kalder Jakob Ellemann-Jensen for arrogant.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN Allan Olsson kalder Jakob Ellemann-Jensen for arrogant.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark