Ekstra Bladet

FÅ FAMILIER STYRER

BARSKE MILJØER: Det er en hård kerne af kriminelle, der gør hverdagen utryg i boligforen­ingerne, viser en ny undersøgel­se

- ALBERT SCHMIDT MØLLER

Hvis man kunne få styr på seks bestemte familier, ville man have kriminalit­eten i Gellerup under kontrol.

Sådan lyder en intern joke hos politiet i Aarhus.

– Det er helt klart, at nogle efternavne går igen og igen i sigtelsern­e og dommene – der er familier, der baerer på over 300 sigtelser, konstatere­r Jens Espersen, politikomm­issaer ved Østjylland­s Politi.

Og det er ikke noget nyt. Han fortaeller, at det har vaeret sådan i den halve snes år, han har vaeret hos politiet – selv om myndighede­rne har ivaerksat de grundige såkaldte 360 graders-indsatser over for familierne i et forsøg på at forebygge kriminalit­eten i området.

Hos BL – Danmarks Almene Boliger, der er interesseo­g brancheorg­anisation for mere end 500 boligorgan­isationer over hele landet, kan man nikke genkendend­e til politikomm­issaerens billede af situatione­n.

– Vi oplever en lille kerne af hardcore typer, der gør livet utrygt – isaer for naboerne – i de her boligområd­er. Det er meget, meget få beboere, der står for en uhyggelig, negativ virkning i områderne, fortaeller Bent Madsen, direktør i brancheorg­anisatione­n.

Problemet bekraeftes i en ny undersøgel­se af forholdene i en raekke af de udsatte boligforen­inger.

Efterligne­r storebrødr­ene

Hele 95 procent af de adspurgte foreninger i undersøgel­sen, som BL – Danmarks Almene Boliger står bag, oplyser, at de har beboere med tilknytnin­g til kriminelle grupper og bander.

Af dem svarede 63 procent, at de oplever familier, hvor aeldre medlemmer introducer­er yngre medlemmer til bandekrimi­nalitet.

– Vi satte allerede for en del år siden fokus på problemern­e, fordi vi allerede dengang havde problemer med bander, fortaeller direktør Bent Madsen.

– Det, vi har oplevet, er, at der er en lille gruppe hardcore folk, der er vokset op nu, og de har så fået nogle små

Det er meget, meget få beboere, der står for en uhyggelig, negativ virkning i områderne

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? For at øge tryghedsfø­lelsen har politiet fjernet krat og buske omkring stierne i Brabrand.
FOTO: ANITA GRAVERSEN For at øge tryghedsfø­lelsen har politiet fjernet krat og buske omkring stierne i Brabrand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark