Ekstra Bladet

75-årig braendt inde

- THOMAS RIBER-SELLEBJERG PRIVATFOTO trs@eb.dk

Søndag braendte en landejendo­m syd for Sakskøbing på Lolland. Først i går var det muligt at gennemsøge huset, og her fandt man resterne af en mand, der efter alt at dømme er husets 75-årige beboer.

Politiet mener, at branden er opstået som følge af en optaending i en braendeovn, der er gået galt. 30-årige Robert Jakobsen fra Grindsted var taet på at miste synet, da et defekt fyrvaerker­i-batteri sendte en ildkugle lige mod hans øje. Klokken havde netop slået midnat, da 30-årige Robert Jakobsen skulle skyde nytåret ind i Grindsted. Her havde han hygget sig i festligt lag med venner og kaereste på årets sidste dag. Men det hele endte brat. – Jeg kan faktisk ikke huske noget fra selve ulykken. Jeg kan huske, at jeg taender lunten. Det naeste, jeg husker, er, at jeg ligger inde i ambulancen, siger Robert Jakobsen.

Det helt store nytårsknal­d skulle fyres af ude på villavejen, hvor festen blev afholdt. Her havde Robert fået lov til at taende et stort fyrvaerker­ibatteri af sin ven.

– Jeg skulle taende et batteri, og lige i det sekund jeg taender lunten, skyder der en ildkugle ud af batteriet, og de er ret store, fortaeller Robert Jakobsen.

Ifølge Robert Jakobsen holdt han armen ud i strakt og taendte med en stormlight­er. Men braget og ildkuglen slog ham ud, og han mistede

kortvarigt bevidsthed­en.

Robert Jakobsen mener, at batteriet må have vaeret defekt.

Ambulancen kom hurtigt til stedet og kørte ham til Kolding Sygehus.

– Nu mister jeg synet, det var det første, der slog mig, husker Robert Jakobsen.

På Hospitalet fik han hurtig behandling, og det blev konstatere­t, at såret under venstre øje kraevede tre sting.

– Mit syn har heldigvis ikke taget skade, men der er kommet en lille ridse på hornhinden, det skulle hurtigt hele igen, forklarer han.

I bedring

Det var ikke den afslutning på aftenen, som Robert Jakobsen havde håbet på sammen med kaeresten.

– Taget i betragtnin­g af, hvad der skete, så går det rimeligt.

– Jeg har lidt hovedpine her dagen efter, men taenker hele tiden over, hvor glad jeg er for, at der ikke skete mere, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark