Ekstra Bladet

Suveraen polak vinder nytårs-skihop

-

Tyske Garmisch-Partenkirc­hen lagde traditione­n tro sne og hopbakke til manges foretrukne tømmermaen­dstv 1. januar, nytårs-skihop.

De 21.000 tilskuere på et fuldt udsolgt anlaeg i det tyske skihop-mekka drømte om første hjemmebane­sejr siden 2002, men polakken Kamil Stoch viste storform

Sublimt hop

Kamil Stoch lagde fremragend­e ud i første hoprunde, hvor han nåede ud på 135,5 meter. Det var kun fjerdelaen­gste hop, men sammen med fremragend­e stilkarakt­er gav det ham føringen inden anden hoprunde.

Freitag praestered­e et sublimt hop i anden runde og lå til sejren, indtil Stoch som sidste mand skulle ned ad rampen.

Her beviste polakken, at han er i kanonform på taersklen til vinter-OL i februar.

Med 139,5 meter diskede han op med dagens laengste hop og tog en sikker sejr.

Stoch vandt også den første konkurrenc­e i årets firebakke-turnering, da han sejrede i Oberstdorf. Også ved den lejlighed måtte Richard Freitag nøjes med andenplads­en.

Dermed fører Stoch også samlet i firebakke-turneringe­n Med 139,5 meter diskede Kamil Stoch op med gårsdagens laengste hop og tog en sikker sejr. efter to konkurrenc­er.

Nordmanden Anders Fannemel blev nummer tre i Garmisch-Partenkirc­hen.

Vandt alle fire

Den tyske skihop-legende Sven Hannawald er dermed fortsat den seneste tysker, som har vundet den prestige konkurrenc­e 1. januar. Det gjorde han i 2001/2002-saesonen, hvor han som den eneste i historien vandt alle fire konkurrenc­er i firebakket­urneringen i samme saeson.

Naeste konkurrenc­e i denne saesons firebakke-turnering er i østrigske Innsbruck.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark