Ekstra Bladet

Tre danskere på fornem liste

Sportsavis har kåret de 100 bedste spillere i 2017

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Noget overrasken­de har unge Kasper Dolberg klemt sig ind på listen. Isaer fordi hans efterår i Ajax har vaeret elendigt. Christian Eriksen er ikke en overraskel­se efter endnu en flot saeson i Tottenham og isaer på det danske landshold. 2017 endte fantastisk for dansk landsholds­fodbold med kvalifikat­ion til sommerens VM i Rusland.

Flere af de danske landsholds­spillere har dog ikke kun imponeret i de danske farver, men i saerdelesh­ed også på deres klubhold. Det mener den anerkendte spanske sportsavis Marca i hvert fald.

Avisen har lavet en liste over de 100 bedste spillere i 2017, og her har de fundet plads til tre danskere.

Christian Eriksen er i sagens natur øverste dansker på plads nummer 70 takket vaere sine imponerede praestatio­ner for Tottenham, der sluttede på andenplads­en i Premier League i den forgangne saeson.

Staerkt forår

Avisen naevner dog også Eriksens store andel i Danmarks VM-kvalifikat­ion som en del af forklaring­en på valget af danskeren. Her havde Eriksen et par saerdeles afgørende fødder med i den afgørende playoffkam­p mod Irland, hvor han bankede Danmark til VM med et hattrick.

Mere overrasken­de er det, at der er blevet plads til unge Kasper Dolberg på listen. Han får en plads som nummer 90 efter et skuffende efterår i Ajax. Et fremragend­e forår sendte på rygtebasis den tidligere Silkeborg-angriber til alverdens storklubbe­r, og det staerke forår med masser af mål har tilsynelad­ende vaeret nok til at holde et hav af klassespil­lere bag sig.

En af dem er Nicolai Jørgensen, der blev topscorer i sidste saesons udgave af AEresdivis­ionen, mens han i denne saeson står noteret for syv kasser. Sammen med en fast plads på det danske landshold raekker det til en 92. plads i det fornemme selskab.

Marcas top 100 toppes af henholdsvi­s Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Isco, mens Harry Kane og Luka Modric presser sig ind som nummer fire og fem. Nicolai Jørgensen er som den sidste dansker med på listen som nummer 92.

 ?? FOTO: AP ?? Overraskel­sen
FOTO: AP Overraskel­sen
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark