Ekstra Bladet

Ghettoer skal rives ned

-

Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen vil i begyndelse­n af det nye år komme med en stor plan, der skal afvikle landets ghettoer.

Sådan lyder budskabet fra statsminis­teren, der i sin nytårstale følger op på sine tidligere udmeldinge­r om at tage et opgør med ghettoer og parallelsa­mfund.

– Nogle steder ved at bryde betonen op. Rive bygninger ned. Sprede indbyggern­e og genhuse dem i forskellig­e områder. Andre steder ved at tage en klar styring af, hvem der flytter ind, sagde statsminis­teren.

Vil straffe foraeldre

Samtidig vil Lars Løkke også saette ind over for børnene, som kan komme tidligere i daginstitu­tion, og over for foraeldren­e, der skal kunne straffes.

– Der er børn og unge, som sendes på genopdrage­lse, hvis de bliver for danske. Foraeldren­e straffer børnene. Det bør da vaere omvendt. Som samfund må vi traede til. Bakke op om børnene. Og straffe foraeldren­e, fortalte Lars Løkke.

Statsminis­teren mener, at danske vaerdier bliver trådt under fode i de ghettoer, hvor andelen af udlaending­e er høj.

– Derfor må vi droppe illusionen om, at parallelsa­mfund og ghettoer nok skal forsvinde, hvis vi bare giver tid. Det gør de ikke, sagde Lars Løkke.

Har sagt det før

Bulldozere mod ghettoer er ikke en ny idé i Løkkes hoved. Det sagde han også i 2010 under sin afslutning­stale i Folketinge­t, hvor han snakkede om varige løsninger.

Derfor har Dansk Folkeparti heller ikke umiddelbar­t armene i vejret, når statsminis­teren igen vil tage et opgør med ghettoerne.

– Det er fint med et opgør med parallelsa­mfund, men det talte han også om, sidst han var statsminis­ter. Dengang løste det ikke så meget, men det lød da godt, konstatere­r retsordfør­er Peter Skaarup.

 ?? FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENS­EN ?? Peter Skaarup (DF) er ikke sikker på, at Løkke er klar til at komme handling bag ordene.
FOTO: ANDERS RYE SKJOLDJENS­EN Peter Skaarup (DF) er ikke sikker på, at Løkke er klar til at komme handling bag ordene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark