Ekstra Bladet

Frank Jensen: Det er en kommunal opgave

-

– Der er ingen borgere, der betaler for at blive viet på Københavns Rådhus. Det er en kommunal opgave at vie, og derfor betaler borgere ikke lokaleleje for at blive viet.

– Hvorfor fortalte du ikke om sagen i forbindels­e med afsløringe­rne af Anna Mee Allerslevs og Cecilia Lonnings bryllupper på rådhuset? det var, jeg skulle fortaelle.

Københavns Kommune har i en redegørels­e til Ankestyrel­sen efter Anna Mee-sagen slået fast, at det var i strid med egne regler at låne lokaler til kommunalpo­litikere, da det vil indebaere en unfair fordel i forhold til private udlejere.

Unfair fordel

Men ifølge Frank Jensen var der slet ikke tale om et ’udlån’ af lokalet, selv om hans egen PA bruger netop det udtryk i mailkorres­pondancen.

– Der var ikke tale om et gratis lokaleudlå­n, men om en af 5000 årlige vielser, der finder sted på rådhuset, som er en del af kommunens opgave. Desuden var parret gjort opmaerksom på, at de ikke kunne laegge beslag på salen eller flytte rundt på møbler, tvaertimod skulle de rykke hen i et hjørne af salen, hvis salen skulle bruges til andre formål, lyder det fra Frank Jensen.

Ekstra Bladet har før jul spurgt Københavns Kommune, hvor mange andre borgere der gratis har kunnet benytte festsalen på rådhuset.

Dette har Københavns Kommune ikke svaret på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark