Ekstra Bladet

Eksperter: Problemati­sk

-

Det er problemati­sk brug af kommunale ressourcer at lade kommunens embedsmaen­d hjaelpe med til at planlaegge en reception for et bryllupsse­lskab. Sådan lyder vurderinge­n fra to eksperter i forvaltnin­gsret, som Ekstra Bladet har talt med.

– Det lyder meget ualmindeli­gt. Det er ikke noget, en overborgme­sters ansatte skal involvere sig i. Det centrale spørgsmål er, om borgerne har fået en fordel foran alle andre, siger Roger Buch, lektor i forvaltnin­gsret og kommunalfo­rsker ved Danmarks Medie- og Journalist­højskole.

– I det omfang Frank Jensen vil hjaelpe sine venner og bekendte og vie dem: Intet problem i det. Men når han begynder at bruge skattekron­er og får embedsmaen­d til at hjaelpe med – så bliver det problemati­sk, siger Roger Buch.

Betaenkeli­g

Også Bent Greve, professor i forvaltnin­gsret ved RUC, finder brugen af Frank Jensens embedsmaen­d til bryllupspl­anlaegning­en betaenkeli­g:

– Jeg må sige, at det er ikke efter min forståelse en god måde at bruge offentlige ressourcer på. Selvfølgel­ig skal der vaere svar på praktiske spørgsmål i forhold til tidspunkte­r og borgmester­ens kalender. Men Frank Jensens PA vil ikke normalt indgå i planlaegni­ngen af detaljer om private arrangemen­ter. De er til for at sikre, at overborgme­sterens kalender passer og sørge for, at selve hans deltagelse fungerer. De vil normalt ikke indgå i at skulle lave praktiske arrangemen­ter for andre. Frank Jensen afviser over for Ekstra Bladet, at den en time og et kvarter lange seance efter brylluppet, hvor der blev serveret champagne og kage i festsalen – og som hans egne ansatte havde vaeret med til at koordinere – kan kaldes en ’reception’.

Der var i stedet, ifølge overborgme­sterens definition, udelukkend­e tale om en ’vielse’ på linje med de 5000 andre, rådhuset årligt gennemføre­r i samlebånds­tempo inden for almindelig åbningstid og uden beregning.

– Der var ikke tale om en bryllupsre­ception. Der var tale om én af 5000 årlige vielser på rådhuset. At mine medarbejde­re koordinere­r vielsen skyldes, at det er mig, der skal vie parret. Mine sekretaria­tsmedarbej­dere koordinere­r alle de arrangemen­ter, jeg deltager i som overborgme­ster – vielser, møder, besøg, borgermøde­r med meget mere, skriver Frank Jensen, der selv har viet fire par det sidste år, til Ekstra Bladet.

– Hvorfor skulle de private borgere ikke betale for brug af lokalet?

Der var ikke tale om en bryllupsre­ception. Der var tale om én af 5000 årlige vielser på rådhuset

– Som sagt er der tale om en ud af 5000 årlige vielser. Vielser gennemføre­s som udgangspun­kt i Bryllupssa­len, men kan også foregå i andre lokaler på Rådhuset, f.eks. i lokaler i tilknytnin­g til borgmester­kontorerne eller i Rådhushave­n. Det er helt almindelig­t accepteret og inden for reglerne, at de nygifte par kan samles efter vielsen med de gaester, som har overvaeret vielsen til f.eks. et glas medbragt champagne og et stykke kage, så jeg har svaert ved at se, hvad

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark