Ekstra Bladet

Løkkes ghettogenb­rug

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) lovede i sin nytårstale, at det skal vaere slut med at lappe på årtiers fejlslagen boligpolit­ik.

– Vi skal saette et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen op. Rive bygninger ned. Sprede indbyggern­e og genhuse dem i forskellig­e områder, lød et af hovedbudsk­aberne fra statsminis­teren.

Men hvis du har svaert ved at få øje på det ’nye’ i statsminis­terens løfte om handlekraf­t og potente entreprenø­rmaskiner, så er det ikke helt forkert. Statsminis­teren har nemlig vaeret dybt nede i skuffen med brugte manuskript­er.

Lovede bulldozere sat ind

Allerede i 2010 lovede han at saette bulldozere ind mod de ghetto-områder, der i årtier har vaeret arnested for arbejdsløs­hed, kriminalit­et, social kontrol og dårlig integratio­n.

– Det skal vaere slut med parallelsa­mfund, fastslog Løkke i sin nytårstale i 2010 – og ved Folketinge­ts åbning i oktober samme år uddybede han:

– Vi skal turde sige, at nogle boligblokk­e skal rives ned.

Snak uden handling

Den davaerende VK-regering kom samme år med et ghetto-udspil, som lagde op til, at bulldozern­e skulle saettes ind. Men som den opvakte laeser vil vide, så eksisterer både ghettoerne og deres afledte problemer stadig.

Så sent som 2. november 2016 lovede udlaending­eminister Inger Støjberg (V) ellers, at hun i foråret 2017 ville praesenter­e en ghetto-pakke – som også inkludered­e de tunge entreprenø­rmaskiner.

– Vi skal have nedbrudt ghettoerne, altså den fysiske fremtoning, sagde Støjberg til Berlingske. Kort efter blev den smalle V-regering udvidet til ’VLAK’ – og bulldozern­e blev i garagen.

Vi skal saette et nyt mål om at afvikle ghettoerne helt. Nogle steder ved at bryde betonen op

Lover regeringsu­dspil

Men nu lover statsminis­teren altså et regeringsu­dspil mod parallelsa­mfund og ghettoer i begyndelse­n af i år.

Laesere med god hukommelse vil dog erindre, at Løkkes forgaenger, Anders Fogh Rasmussen, allerede i 2004 talte dunder mod ghettoerne i sin nytårstale.

– Vi må stoppe den ulykkelige ghettodann­else, lød det fra den davaerende V-statsminis­ter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark