Ekstra Bladet

TUREN GÅR TIL KINA

Peter Bonde og Nils Nielsen rejser i aften til Kina. Det kommende år skal de to tidligere traenere for kvindeland­sholdet stå i spidsen for det kinesiske U19-kvindehold, der til sommer deltager ved U20-VM i Frankrig

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Peter Bonde var i ti år assistent for Morten Olsen. Nu skal han stå i spidsen for det kinesiske U19-landshold for kvinder. Kvindeland­sholdets tidligere traener Nils Nielsen har fundet ny arbejdsgiv­er.

Han skal fremover vaere assistent for det kinesiske U19-landshold for kvinder. Og herren han skal assistere i Kina? Peter Bonde.

Den danske duo rejser i aften til Kina på fodboldeve­ntyr og har foreløbig fået kontrakt for 2018.

– Det er spaendende! Jeg kender traeneren for deres A-landshold (islandske Siggi Eyjólfsson, red.), og han spurgte, om jeg kunne vaere interesser­et.

– Det lød interessan­t, og vi var derude fire dage i december, hvor det hele faldt på plads, siger Peter Bonde til Ekstra Bladet.

Den 59-årige traener har det seneste knap halvandet år vaeret ansat som traener for kvinderne på Oure Fodboldaka­demi, men tirsdag måtte han fortaelle sine elever på den fynske efterskole, at ’de skulle have en ny, dygtig laerer’, som Peter Bonde formulerer det.

Selv har han foreløbig fået et års orlov.

Tolk med hele tiden

Mellem 2006 og 2016 var Peter Bonde assistent for Morten Olsen på landsholde­t, og før det stod han i halvandet år i spidsen for det danske kvindeland­shold.

Han kender Nils Nielsen fra deres faelles fortid i landstraen­ergruppen i DBU. Inden Nils Nielsen fik succes med de danske kvinder, var han nemlig landstraen­er for U18-landsholde­t for herrer.

– Jeg fik mulighed for at få min egen assistent med, og heldigvis var Nils interesser­et, siger Peter Bonde, der sammen med Nils Nielsen får ansvaret for, at Kina får succes ved U20-VM i Frankrig til august.

Holdet er allerede kvalificer­et, og de to danskere har nu lidt over et halvt år til at arbejde med de spillere, som skal med til slutrunden.

– Fodboldmae­ssigt er Kina et land på vej frem, men de har også tidligere lavet gode resultater på kvindeside­n. Aktuelt ligger deres A-landshold nummer 13 på verdensran­glisten, og Danmark er nummer 12. Så det viser meget godt niveauet, siger Peter Bonde, der kommer til at bo i Beijing.

Mere besvaerlig­t

Sproget bliver naturligvi­s en udfordring, men ikke noget som den uddannede laerer frygter:

– Det gør det da lidt mere besvaerlig­t, men der vil vaere en tolk med hele tiden, og vi prøvede det allerede, da vi var derude i december. Det skal vi nok klare.

Kinas U19-kvinder er forsvarend­e asiatiske mestre og allerede VM-klar. Danmark er ikke iblandt de kvalificer­ede mandskaber, men i kraft af Peter Bonde og Nils Nielsen bliver der alligevel dansk deltagelse.

Jeg fik mulighed for at få min egen assistent med, og heldigvis var Nils interesser­et

Nils Nielsen førte sidste sommer kvindeland­sholdet til EM-sølv i Holland.

 ?? FOTO: /RITZAU/TARIQ MIKKEL KHAN ??
FOTO: /RITZAU/TARIQ MIKKEL KHAN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark