Ekstra Bladet

FIRE CENTIMETER FRAVM’S FLOTTESTE MÅL

Søren Larsen husker tilbage på VM-slutrunden i 2010, hvor han kom som dansk topscorer fra kvalifikat­ionen, men i Sydafrika gik alt galt

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Når man siger VM 86, VM 98 eller VM 2002, så taenker de fleste danskere tilbage på slutrunder­ne med glaede, men VM 2010 i Sydafrika står som det eneste skuffende verdensmes­terskab, Danmark har vaeret en del af.

For Søren Larsen blev turneringe­n heller ikke helt, hvad han håbede på som Danmarks topscorer i VM-kvalifikat­ionen.

Efter 90 minutter på baenken mod både Holland og Cameroun kom angriberen ind i stedet for Per Krøldrup til de sidste 35 minutter, da der skulle satses alt bagud 0-2 mod Japan i den sidste gruppekamp.

– Da jeg kom ind, så smadrede jeg bolden på overligger­en og var fire centimeter fra at lave et af de rigtig flotte mål ved VM, og var den røget ind, så havde folk ikke rigtig kunne saette en finger på mit VM. Denne gang gik den ikke, og det var måske ret typisk for den periode, jeg var i på det tidspunkt, siger Larsen i dag til Ekstra Bladet.

Selv om en ung Christian Eriksen også blev skiftet ind, så tabte Danmark 1-3 og var ude af VM.

Skadet op til VM

Forud var gået et år, hvor Søren Larsen var udlejet til Duisburg og havde et rigtig langt skadesforl­øb op til slutrunden, men han endte med at blive klar.

Et par uger før første kamp havde den danske VM-kval-topscorer en mere eller mindre mindevaerd­ig afslutning­straening.

Det fik journalist­erne til, at tvivle endnu mere på angriberen. Men der var en forklaring.

– Jeg skal ikke forsvare mig, men jeg var lige kommet tilbage fra en skade, og samtidig var den nye Jubilani-bold, som vi spillede med, sindssygt livlig, fordi den fløj så hurtigt.

– Jeg stod hver dag og arbejdede med det, for jeg havde naesten ikke spillet i et år, så jeg ville have styr på den, siger Larsen.

Sindssyge afbraender­e

I den tynde luft i de sydafrikan­ske højder var bolden endnu mere uberegneli­g.

– Jeg kan huske, at der var spillere, der ikke gad traene med bolden, for den var for urealistis­k, og så kunne det vaere lige meget. Jeg havde det sådan, at det var de forhold, vi var under, og så var jeg ligeglad med at gøre mig selv til grin, siger Larsen.

– Jeg blev nødt til det. Skulle jeg hellere have ladet vaere med at traene? Men det er rigtigt, at der har sikkert vaeret nogle sindssyge afbraender­e, men forestil dig, at bolden kommer et halvt sekund hurtigere, end du har vaeret vant til hele karrieren, siger Larsen.

– Til sidst var jeg også den eneste, der stod og sparkede på mål, og så kom der jo også historier om, at jeg sparkede alt ind. Det var, fordi jeg insistered­e, siger Larsen.

AErgerlig over Morten

Den lange angriber havde laenge vaeret en af landsholde­ts mest populaere skikkelser, og folket forstod ikke altid, at han skulle på baenken.

– Jeg kunne nu godt forstå Morten Olsen og var oftest enig med ham, men i VM-kampen mod Holland, der forstod jeg ikke, hvorfor jeg ikke kom ind, da vi var bagud.

– Er jeg sur eller skuffet? Nej, slet ikke, men jeg var aergerlig og livet gik videre, men det kan vaere, at jeg skal spørge ham om det naeste gang, siger Larsen med et smil.

Han kunne i stedet se Mikkel Beckmann komme på banen, da der skulle satses.

Måske kom Søren Larsens kampform en anelse for sent.

– Da vi gik ind i sidste uge op til første kamp, BAM! der var jeg, hvor jeg skulle vaere, men det havde jeg overhovede­t ikke vaeret indtil der. Jeg skulle måske have haft en uge eller to mere til at overbevise Morten, siger Larsen.

Hellere mindes om 25 år

I dag kan man få den tanke, at de missede slutrunder – VM 06 eller EM 08 – havde ligget bedre til Larsen, for det var her, han klubmaessi­gt var på toppen af karrieren og scorede mål på stribe i Schalke.

– Det kunne have vaeret sjovt at vaere af sted, da jeg fik rigtig meget spilletid og var inde omkring startopsti­llingen.

Var den røget ind, så havde folk ikke rigtig kunne saette en finger på mit VM

– Personligt havde jeg masser af succes på de tidspunkte­r, så selvfølgel­ig er det aergerligt, siger Larsen om kvalifikat­ionerne, hvor Danmark sluttede efter først Ukraine og Tyrkiet og siden Spanien, Sverige og Nordirland.

– Selvfølgel­ig ville jeg hellere vaere med på et VM-hold, der lavede kaempe resultater, og som man mindes om 25 år. VM var rimelig stort i sig selv, og det er ikke alle, der får lov til at prøve det, så det er ikke sådan, at jeg skammer mig over, at jeg var med i 2010, siger Larsen.

Karrieren blev stoppet i 2014 i AGF, og i dag er den nu 36-årige Søren Larsen indehaver af Køge Sportstera­pi, hvor han har fundet sig til rette i sit fuldtidsjo­b.

Her hjaelper han både motioniste­r og elitesport­sfolk med helbredet.

Ved siden af driver han til sommer for fjerde gang Torjäger Angrebscam­p, hvor man kan laere angriberen­s bedste tricks, og det foregår helt sikkert med bedre bolde end dem fra VM 2010.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Søren Larsen fik rollen som joker, da Danmark var bagud 2-0 mod Japan. Han aendrede ikke udfaldet.
FOTO: LARS POULSEN Søren Larsen fik rollen som joker, da Danmark var bagud 2-0 mod Japan. Han aendrede ikke udfaldet.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Søren Larsen var ikke Morten Olsens foretrukne angriber under slutrunden. Fra baenken så han, at Rommedahl blev matchvinde­r mod Cameroun.
FOTO: LARS POULSEN Søren Larsen var ikke Morten Olsens foretrukne angriber under slutrunden. Fra baenken så han, at Rommedahl blev matchvinde­r mod Cameroun.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Søren Larsen havde som flere andre spillere under slutrunden sine kvaler med VM-bolden Jubilani.
FOTO: LARS POULSEN Søren Larsen havde som flere andre spillere under slutrunden sine kvaler med VM-bolden Jubilani.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark