Ekstra Bladet

Dobbelt straf for bandeskyde­ri

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En af sommerens talrige skudepisod­er mellem banderne LTF og Brothas skal nu udløse hårde straffe til to Brothas-medlemmer, mener Københavns Politi.

En 27-årig og en 30-årig, der er i familie, er netop blevet tiltalt for drabsforsø­g på en LTF-relateret person, der blev skudt i Rovsingsga­de på ydre Østerbro 25. juli.

Politiet har rejst tiltale efter den saerlige ’bandeparag­raf ’, hvor straffen kan fordobles, når drabsforsø­get er begået under en konflikt mellem bander.

Drabsforsø­g straffes normalt med cirka seks år faengsel, men anklagemyn­digheden laegger op til, at de to Brothas-medlemmer skal have en vaesentlig­t hårdere straf.

Seniorankl­ager Line Steffensen siger til Ekstra Bladet, at i det omfang, politiet kan løfte bevisbyrde­n for, at en forbrydels­e er sket som led i en konflikt mellem gruppering­er, så vil anklagemyn­digheden påstå forhøjelse af den normale straf.

Anklageren vil dog ikke komme ind på, hvilken strafpåsta­nd hun vil komme med, når drabsforsø­get kommer for retten i juni og juli naeste år.

Det var som en film

Ifølge tiltalen kom de to Brothas-folk kørende i en sort Mercedes i Rovsingsga­de ved 18-tiden. Den 30-årige En 26-årig med relation til LTF blev ramt af et skud i ballen og venstre lår under skyderiet 25. juli sidste år. Der blev skudt fra 24 meters afstand.

var fører af bilen, og den 27årige stod ud af bilen og affyrede cirka otte skud mod den 26-årige LTF’er.

Vidner forklarede dengang, at det virkede som en film, da pistolmand­en knaelede ned, sigtede og skød.

Skuddene faldt på hele 24 meters afstand, og det forklarer

måske, at offeret overlevede. Han blev ramt af et enkelt skud, der gik gennem begge baller og ramte hans venstre lår.

De to Brothas-folk flygtede, men blev anholdt fem minutter efter i Mjølnerpar­ken i den Mercedes, som var set på gerningsst­edet.

Politiets teori var, at skyderiet var en ’bytter’ for et skyderi i Mjølnerpar­ken 20. juli, hvor to personer på en motorcykel affyrede tre-fem skud mod en gruppe unge i Mjølnerpar­ken uden at ramme.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark