Ekstra Bladet

BORGMESTER SCOREDE JOB TIL TO MILLIONER

I GIK FRIVILLIGT: Tidligere SF-darling Mette Touborg fik udbetalt 586.000 kroner i efterveder­lag, da hun skiftede borgmester­post ud med vellønnet direktørjo­b i københavns­k forvaltnin­g

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

Knap har stormen om dobbeltløn­nen til Enhedslist­ens afgående borgmester Morten Kabell lagt sig, før en ny sag om politikern­es gunstige efterveder­lag nu dukker op.

Da den tidligere SF-profil Mette Touborg frivilligt skiftede borgmester­posten i Lejre ud med jobbet som administre­rende direktør i Københavns Kultur- og Fritidsfor­valtning, modtog hun nemlig også et klaekkelig­t beløb i efterveder­lag.

Ifølge Inger Marie Vynne, kommunaldi­rektør i Lejre Kommune, fik Mette Touborg udbetalt 586.640 kroner.

Touborg modtog vel at maerke efterveder­laget, selv om hun scorer naesten to millioner kroner om året inkl. pension i det nye job som forvaltnin­gsdirektør.

Da hun tiltrådte den nye stilling 1. november 2016, kunne hun således glaede sig over et gevaldigt lønhop.

Som administre­rende direktør for Kultur- og Fritidsfor­valtning tjener Mette Touborg 1.614.856 kroner årligt. Hertil kommer et pensionsbi­drag på 19,55 procent, hvilket giver en samlet årsløn på 1.930.560 kroner.

Til sammenlign­ing lyder årslønnen som borgmester i Lejre før pension på 662.165 kroner.

Kabells dobbeltløn

Debatten om borgmestre­nes efterveder­lag blussede op før jul, hvor det kom frem, at Enhedslist­ens afgående teknikog miljøborgm­ester i København, Morten Kabell, ville modtage 501.896 kroner ved siden af lønnen fra sit nye job som vicedirekt­ør i et konsulentf­irma.

Enhedslist­ens politiske ordfører, Pernille Skipper, har ellers beskyldt tidligere forsvarsmi­nister Carl Holst (V) for ’grådighed’ og for ’pamperi’, da han modtog efterveder­lag fra sit job som formand for Region Syddanmark samtidig med sin ministerlø­n.

Oven på sagen om Morten Kabell vil Enhedslist­en på Christians­borg nu forsøge at lukke ned for politikern­es dobbeltløn.

Partiets finansordf­ører, Pelle Dragsted, mener da også, at det skriger til himlen, at Mette Touborg har kunnet få udbetalt et efterveder­lag, når hun frivilligt skiftede til et nyt job.

– Jeg er forbavset over, at reglerne tillader det. Efterveder­laget som sådan er en fair ordning – det er fint, at man har en forsørgels­e, hvis man bliver stemt ud af vaelgerne. Men den økonomiske sikring skal selvfølgel­ig ikke komme oven i, at man får løn, siger han.

Donerede til velgørenhe­d

I SF har man ligeledes vaeret kritisk over for politikern­es dobbeltløn. Og partiets gruppeform­and på Christians­borg, Jacob Mark, har endda valgt at donere et efterveder­lag på 22.000 kroner før skat til velgørenhe­d.

Jacob Mark modtog efterveder­laget som tidligere formand for Børneudval­get i Køge Kommune, da han i juni 2015 blev valgt ind i Folketinge­t.

Ved den lejlighed sagde SF’eren til TV2:

– Jeg synes ikke det fair, at jeg skal have et efterveder­lag, når jeg går frivilligt.

– Jeg får ovenikøbet en højere løn som folketings­medlem.

– Det havde vaeret noget andet, hvis jeg ikke var blevet genvalgt og derfor havde mistet indtaegt.

Slap for partiskat

Hos SF oplyser man, at Mette Touborg meldte sig ud af partiet, da hun fik jobbet som administre­rende direktør i Københavns Kultur- og Fritidsfor­valtning.

Dermed har hun – modsat Morten Kabell – ikke skullet betale partiskat af efterveder­laget.

Jeg er forbavset over, at reglerne tillader det

 ??  ?? Lønhop Tidligere naes da hun frivilli
Lønhop Tidligere naes da hun frivilli

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark