Ekstra Bladet

23-årig kraeves udvist: Kvinde voldtaget og holdt indespaerr­et i tre timer

- JAN SØGAARD js@eb.dk

En grov voldtaegt mod en aeldre kvinde i hendes hjem i Rønne på Bornholm skal føre til udvisning for bestandigt af en 23-årig udenlandsk mand.

Det kraever anklagemyn­digheden på Bornholm, når den 23-årige stilles for retten den 8. januar, hvor han er tiltalt for blufaerdig­hedskraenk­else, voldtaegt og frihedsber­øvelse.

Den 23-årige, der naegter sig skyldig, bor selv på øen, hvor den grove voldtaegt, ifølge tiltalen, skete den 10. oktober.

Manden sidder varetaegts­faengslet, og sagen har hidtil vaeret behandlet for lukkede døre, men anklageskr­iftet løfter nu sløret for grovheden i sagen.

Mindre end en time før voldtaegte­n havde den 23-årige, ifølge anklageskr­iftet, antastet en fremmed kvinde i en butik i Snellemark Centret i Rønne.

Han greb fat i kvinden og pressede hende mod sin krop, mens han spurgte, om han ikke måtte komme med hende hjem. Kvinden gjorde modstand, og da hun forlod butikken, fulgte manden efter og forsøgte at følge efter hende hjem.

Ved 17.30-tiden mødte den 23-årige op hos en aeldre kvinde i Rønne, som han havde truffet få minutter forinden. Han trak hende ned på gulvet fra en stol og slog og sparkede hende i hovedet og på kroppen, holdt hendes arme fast og trak hende rundt. Han flåede også hendes tøj af.

Derefter forsøgte han flere gange at voldtage kvinden, før han trak hende op i en stol og gennemført­e voldtaegte­n.

Ifølge tiltalen gjorde kvinden voldsom modstand ved at sige 'stop' og hun slog, sparkede og skubbede voldtaegts­manden og rev ham i håret. Hun forsøgte også at ringe til politiet.

Den 23-årige opholdt sig i kvindens hjem i mere end tre timer, og derfor er han også tiltalt frihedsber­øvelse af offeret.

Efter den seneste skaerpelse af straffen for voldtaegt, skal en overfaldsv­oldtaegt som udgangspun­kt straffes med tre et halvt års faengsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark