Ekstra Bladet

Vittighede­n er kun sjov, fordi den efter sigende er sand

95 PROCENT

-

af de adspurgte foreninger siger, at de har beboere med tilknytnin­g til kriminelle grupper og bander. Af disse har 63 procent svaret, at de oplever familier, hvor aeldre medlemmer introducer­er yngre medlemmer til bandekrimi­nalitet.

Er det kriminalit­et, man vil til livs, er det ifølge direktøren for Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen, afgørende at få bugt med ’lillebror-effekten’.

– Vi har oplevet, er, at der er en lille gruppe hardcore folk, der er vokset op nu, og de har så fået nogle lillebrødr­e, der er lige så slemme, som Bent Madsen siger til Ekstra Bladet.

med ’lillebror-effekten’ – tendensen, hvor mindre børn og unge kopierer aeldre brødres Gellerup, en af landets største ghettoer beliggende vest for Aarhus.

problemska­bende adfaerd – kan man bryde det store mønster i ghettoen.

Eller som Inge Bryderup, der er professor i sociologi ved Aalborg Universite­t, udtaler til Ekstra Bladet: – Al forskning viser, at jo før man får anbragt et socialt belastet barn, desto bedre. Det er slået fast både nationalt og internatio­nalt.

det er en god idé at rive store dele af landets ghettoer ned. Sådan som statsminis­teren

har slået til lyd for.

Ingen ved jo endnu, hvad Lars Løkke konkret mener, faktisk vil gøre eller tror vil ske. Måske at ghettoerne­s problemer laegger sig ned i støvet sammen med bygningern­e?

er imidlertid at begynde i det små. Med at fjerne de små brødre, før man fjerner bygningern­e.

 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ??
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark