Ekstra Bladet

NYTÅRSBRAG

Arsenal og Chelsea rundede nytåret af med underholdn­ing i topklasse

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

De to London-klubber leverede underholdn­ing af ypperste Premier League-klasse på Emirates Stadium, og med en scoring i overtiden sikrede Héctor Bellerín Arsenal 2-2 i en medrivende afslutning, hvor Pedro ramte overligger­en i 93. minut.

Der var fuld fart fra start, og det var et under, at der ikke faldt nogen mål i 1. halvleg.

Álvaro Morata fik en gigantisk mulighed for Chelsea i 14. minut, da Calum Chambers i Arsenal-forsvaret undervurde­rede en lang aflevering. Det gav den spanske angriber en friløber, men hans afslutning var lige så elendig som Chambers’ forsvarssp­il. Han sparkede langt forbi Arsenal-målet.

Minuttet efter fik Morata en ny chance, men fik hårdt presset ikke sat foden på Victor Moses’ indlaeg.

Arsenal havde også sine muligheder og spillede i perioder i et tempo, der gjorde Chelsea og Andreas Christense­n forpustede.

Efter et flot angreb sendte Alexis Sánchez en tåhyler mod Courtois’ mål. Den lange belgier fik med en fabelagtig parade skubbet bolden ud på stolpen, hvorfra den trillede hele vejen langs mållinjen, inden den ramte den anden stolpe.

Midt i halvlegen var også Lacazette taet på, men igen reddede Courtouis i stor stil.

Lignede en matchvinde­r

Eden Hazard var taet på at give Chelsea en drømmestar­t i 2. halvleg, men Cech klarede med en fodparade. Courtouis var dog den bedste af to gode målmand og klarede flot, da Alexandre Lacazette pludselig var fri.

Der skulle noget specielt til at passere Chelseas edderkop i målet, og det leverede Jack Wilshere efter en god times spil. Han hamrede bolden forbi Courtois til en fortjent Arsenal-føring.

’One-nil to the Arsenal’, sang hjemmepubl­ikummet fornøjet, men ikke ret laenge. Eden Hazard fremtvang midt i 2. halvleg på kløgtig vis et straffespa­rk, som han selv sikkert satte i nettet.

Álvaro Morata var tyve minutter før taet på at gøre det til 2-1, men sendte bolden lige over. Utraetteli­ge Alonso lignede en matchvinde­r, da han syv minutter før tid dukkede op i Arsenal-feltet, men med en fremragend­e afslutning sørgede en anden spanier, Bellerín, for, at det endte med en pointdelin­g.

Dermed kom alle de såkaldte Top 6-klubber igennem julen og nytåret uden nederlag.

??  ?? Målmagi Arsenals Jack Wilshere kanonerede kuglen i kassen til 1-0 for Arsenal, og fejrede det på behørig vis.
 ??  ?? Chelseas Marcos Alonso har netop scoret til 2-1. Det var hans syvende saesonmål.