Ekstra Bladet

Ingen Australien Open: Clara bliver hjemme og traener

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Der bliver ikke nogen ’g’day, mate’ til Melbourne for Clara Tauson i denne omgang.

Det danske stortalent, der lige før jul fyldte 15 år, deltager således ikke i årets første grand slam, Australian Open.

Det fortaeller hendes far, Søren Tauson.

– Det har ikke vaeret nogen nem beslutning. Hun ville super-gerne have spillet dernede. Men jeg fornemmer også en accept af tingenes tilstand. Hun er skuffet, men fattet, siger han om datterens reaktion. Beslutning­en hviler først og fremmest på, at timingen ikke passer i forhold til hendes udvikling.

Handler om prioriteri­ng

Allerede i skrivende stund skulle hun have vaeret i gang med at pakke til en nødvendig opvarmning­sturnering down under, og da juniorerne­s grand slam først starter om 14 dage, ville det blive for mange uger at rive ud af kalenderen med uvist resultatma­essigt udbytte.

– Clara har siden før jul vaeret i gang med en supergod, fysisk opbygnings­traening med boksetraen­er Poul Duvill, og det går rigtigt godt. Det er et forløb, der straekker sig til midt i januar, og det ville vaere aergerligt at afbryde, siger Søren Tauson.

– Det er nemlig også en indføring i en måde at traene på, som, vi tror, er helt afgørende for hendes fremtid.

Turen med ledsager havde ellers fået ’solid økonomisk støtte’ fra Dansk Tennis Forbund, fortaeller han. Så det handler om at prioritere fremefter. Desuden har han og Clara vaeret godt en måned i Florida til helt hen i december, og det har skubbet til den periode, der normalt bruges til ’preseason-traening’. Clara Tauson snusede for første gang til en juniorgran­d slam ved sommerens US Open, og nu satser familien i stedet på, at de naeste bliver French Open i maj og Wimbledon i juni.

– Vi er dog ydmyge omkring de turneringe­r og tager ikke noget for givet. Clara skal først kvalificer­e sig. Men det er da målet.

I første omgang er det planen, at hun spiller nogle større juniorturn­eringer i Brasilien i februar og inden da en ITF-turnering i voksenregi med 15.000 dollars i praemiesum i Tyrkiet. Siden følger en raekke andre grusturner­inger frem mod French Open.

Det har ikke vaeret nogen nem beslutning. Hun ville super-gerne have spillet dernede

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Beslutning­en om at droppe Australian Open hviler først og fremmest på, at timingen ikke passer i forhold til Clara Tausons udvikling.
FOTO: JONAS OLUFSON Beslutning­en om at droppe Australian Open hviler først og fremmest på, at timingen ikke passer i forhold til Clara Tausons udvikling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark