Ekstra Bladet

KAEMPE PRISFORSKE­LLE

– Der er også forskel på at handle i

- JONAS J. LARSEN FOTO: LINDA JOHANSEN Jonas.J.Larsen@eb.dk

Hvad end du bor i Aarhus eller Ishøj, skal skraldeman­den have sin løn for at hente dine efterladen­skaber.

Alligevel viser en stikprøve foretaget af Ekstra Bladet blandt 15 danske kommuner, at der er flere tusind kroners prisforske­l, når man sammenlign­er den billigste med den dyreste.

– Affald er lidt ligesom de gamle mobilabonn­ementer – det er svaert at gennemskue, hvad pengene egentlig bliver brugt til, siger Tine R. Sode til Ekstra Bladet. Hun er fagredaktø­r hos Boligejern­es Videncente­r, der i 2016 lavede en national af dagrenovat­ion.

– Men når prisforske­llene er så store, er det måske et område, man bør se på. analyse

Storkøbenh­avn er dyrest

I Ekstra Bladets stikprøve er Ishøj Kommune dyrest med en årlig pris på 4000 kroner pr. husstand.

Til sammenlign­ing er prisen 1828 kroner for samme ydelse i Aarhus.

– Selvfølgel­ig kan jeg godt forstå, at det undrer, at Aarhus kan vaere så meget billigere, men sammenlign­er man os med de kommuner, der ligger omkring os, ser vi ikke så store forskelle, siger miljøchefe­n i Ishøj, Hans Schmidt.

– Men afgifterne er vedtaget af byrådet med det formål at få indtaegter og omkostning­er til at gå i nul over tid, siger Hans Schmidt.

Forskel på produktern­e

Hos Dansk Affaldsfor­ening afviser man, at de store prisforske­lle imellem kommunerne er et problem.

– Der er også forskel på at gå i Netto og Irma. Selv om det er praecis den samme maelk, man køber, så koster den noget forskellig­t. Det skyldes, at der er nogle ting uden om maelken – personale, åbningstid­er, beliggenhe­d – der er forskellig­e. Det er det samme med priserne på dagrenovat­ion, siger Jacob Hartvig Simonsen, der er direktør i foreningen.

– Forskellen er bare, at du i det tilfaelde selv kan vaelge, hvilken butik du vil gå i?

– Jeg kan godt se, at man skulle have lyst til at handle i Netto i stedet for Irma, hvis man får det samme for sine penge. Men hvis jeg i Irma får en helt anden vare eller en masse oveni, vil jeg ikke føle mig kaldet til at handle det billigste sted.

bestemt ikke Aarhus som en Netto-butik

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark