Ekstra Bladet

Prinsesse Marie åbner hjemmet for skolebørn

Prinsessen åbner sit og Joachims hjem for en gruppe skolebørn, der skal laere at lave mad

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

For nylig fik danskerne indblik i prins Joachim og prinsesse Maries familieliv i dokumentar­en ’Den anden prins’, der blev sendt på TV2 i juledagene.

Her så man Marie koge havregrød, mens Joachim smurte madpakker til parrets to yngste børn i parrets pragtvilla i Klampenbor­g nord for København.

Man kan altid lave en kreativ biksemad søndag aften

Og nu kan et par heldige skolebørn få lov til at komme helt taet på prinsessen og få et kig i de kongelige gemakker.

18. januar inviterer prinsessen nemlig skolebørn hjem i privaten for at lave mad og laere om madspild. Det fremgår af den kongelige kalender.

Madspild

Det kongelige madlavning­skursus finder sted som led i Copenhagen Cooking & Food Festival, som prinsessen er protektor for. Hvilke – og hvor mange – skolebørn der skal boltre sig i køkkenet på Emiliekild­evej, melder historien endnu ikke noget om.

Prins Joachim og prinsesse Maries to faelles børn, prins Henrik på otte og prinsesse Athena på fem, går selv på den private Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

Det er ikke første gang, at 41-årige Marie saetter bekaempels­en af madspild på dagsordene­n. I juliudgave­n af Samvirke fortalte hun om, hvordan hun og hendes gemal forsøger at undgå at smide mad ud.

– Man kan altid lave kreativ biksemad søndag

– Se på, og lugt til varen, inden du beslutter, at den ikke en aften. kan bruges. Virker det uoverskuel­igt at begynde at bekaempe madspild i en travl hverdag, så findes der masser af nyttige apps, som er lige til at downloade til mobilen.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Virker det uoverskuel­igt at begynde at bekaempe madspild i en travl hverdag, så findes der masser af nyttige apps, som er lige til at downloade til mobilen.
FOTO: HENNING HJORTH Virker det uoverskuel­igt at begynde at bekaempe madspild i en travl hverdag, så findes der masser af nyttige apps, som er lige til at downloade til mobilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark