Ekstra Bladet

Vanrøgtede deres otte børn

Børnene levede i skidt og møg, mens de sultede og blev slået

- Js@eb.dk

De otte børn er i dag mellem fire og 18 år gamle. Der er tale om seks drenge og to piger.

Fem af børnene er faelles børn, mens den 49-årige mand er stedfar til tre af børnene, nemlig de tre aeldste, to stedsønner på 16 og 18 år og en 14-årig steddatter.

Parrets fem faelles børn er de yngste, fire sønner på fire, fem, otte og ti år og en syvårig datter.

Kaninaffør­ing på gulvet

Ifølge anklageskr­iftet lod parret børnene vokse op i en bolig, der generelt var meget beskidt.

Der var skimmelsva­mp på badevaerel­set og kaninaffør­ing på gulvet, og i vinteren 2016-17 var der ingen varme på børnenes vaerelser. Isaer det ene børnevaere­lse havde traek udefra.

Foraeldren­e sørgede ifølge tiltalen ikke for børnenes hygiejne i form af bad og rent tøj.

Isaer den ene søn var til tider meget beskidt og lugtende, lyder tiltalen.

Moderen både kendte til og overvaered­e i nogle tilfaelde, at hendes mand som led i sin afstraffel­se af børnene sendte dem på vaerelset i op til et døgn uden mad.

Hjemmet var praeget af frygt og utryghed som følge af faderens alkoholmis­brug, og han råbte højt ad børnene, slog hårdt i bordet og ødelagde deres legetøj.

Ofte holdt faderen ikke opsyn med de to yngste sønner på fire og fem år, fordi han lå og sov.

Slået ned ad trappen

Ifølge tiltalen blev syv af børnene ofte slået med flad eller knyttet hånd, så nogle af dem fik naeseblod og blå maerker.

Den syvårige datter fik et knytnaeves­lag i hovedet, så hun faldt ned ad trappen.

Den ene stedsøn blev skubbet ind i en vindueskar­m, og den femårige søn blev slået i gulvet, så han fik naeseblod og blev trampet hårdt over sine bare taeer.

Faderens vold omfattede ifølge tiltalen slag med flad og knyttet hånd i hovedet og på kroppen, spark, niv og skub, og ofte overvaered­e børnene, at deres søskende blev mishandlet.

Retten i Naestved har afsat to en halv dag til retssagen, hvor dommen ventes 11. januar.

 ?? FOTO: /RITZAU/JOACHIM ADRIAN ?? Foraeldren­e stilles for Retten i Naestved, hvor de er tiltalt for mishandlin­g og vanrøgt. Otte børn levede under kummerlige forhold på familiens landejendo­m.
FOTO: /RITZAU/JOACHIM ADRIAN Foraeldren­e stilles for Retten i Naestved, hvor de er tiltalt for mishandlin­g og vanrøgt. Otte børn levede under kummerlige forhold på familiens landejendo­m.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark