Ekstra Bladet

Heftige anklag

Laek fra ny bog afslører detaljer om Trump og hans familie, venner og fjender

- DAVID ATTARDO

Bogen er stadig ikke udkommet, men alligevel har den fået masser omtale i hele verden.

’Fire and Fury: Inside the Trump White House’ er skrevet af journalist­en Michael Wolff, der har talt med tidligere medarbejde­re og folk taet på praesident­en.

Den udkommer først i naeste uge, men allerede nu er adskillige historier fra bogen blevet laekket til pressen, og de indeholder en raekke heftige anklager mod den amerikansk­e praesident.

Sex med vennernes koner

I bogen står der, at Donald Trump på snedig vis brugte et beskidt trick til at lokke vennernes koner med i seng. Angivelig bad han sin sekretaer i Trump Tower om at kalde sine venner ind på kontoret, mens han havde deres koner lyttende på medhør. Og så startede showet angivelig:

’Trump plejede at sige, at en af de ting, der gør livet vaerd at leve, er at lokke vennernes koner med i seng. Trump startede med at stille spørgsmål, som eksempelvi­s ’har du stadig sex med din kone?’, ’hvor tit har I sex?’ og ’du må da have haft et bedre knald end din kone?’ står det beskrevet i bogen. Men så tog samtalen pludselig en drejning:

’Jeg har nogle piger, der bliver fløjet ind fra Los Angeles klokken 15, og vi kan sagtens gå op og have lidt sjov’, står der i bogen. Og når vennerne sagde ja, så ville Trump gå efter deres sårede koner, der havde hørt det hele på medhør.

Konflikten med Bannon

Før var de venner. Nu er de fjender. I bogen fortaeller Trumps tidligere kampagnele­der Steve Bannon, at et møde i Trump Tower i løbet af praesident­valgkampen mellem en russisk advokat, Donald Trump Jr. og svigersønn­en Jared Kushner var både ’højforraed­erisk’ og ’upatriotis­k’.

Og den kommentar har allerede skabt ballade. Donald Trump reagerede prompte og sendte følgende klagesang i retning mod sin tidligere saerlige rådgiver og chefstrate­g.

– Steve Bannon har ingen ting at gøre med mig eller mit praesident­skab. Da han blev fyret, mistede han ikke bare sit job, han gik fra forstanden, lyder det i en erklaering fra Trump. Steve repraesent­erer ikke min base. Han er kun i det for sin egen skyld, lyder det vredt fra praesident­en.

I bogen bliver det også beskrevet, at Donald Trump i årevis har vaeret bange for at blive forgiftet. Blandt andet derfor foretraekk­er han mad fra Mcdonald’s.

’Trump lavede nye regler for hushjaelpe­n. Ingen måtte røre hans ting – specielt ikke hans tandbørste. Han havde i lang tid haft en frygt for at blive forgiftet. Det er en af grundene til, at han godt kan lide Mcdonald’s – ingen ved, at han kommer, og maden er forberedt sikkert på forhånd’, står der blandt andet i bogen.

Ivankas ønske

Det er ingen hemmelighe­d, at Donald Trump har stor tiltro til sin datter Ivanka Trump, der allerede er ansat som rådgiver for sin far, og som flere gange har ageret som hans højre hånd.

Men ifølge bogen har den 36-årige tidligere model ambitioner om mere.

I bogen fremgår det, at Ivanka og Jared Kushner (Ivankas mand, red.) allerede har aftalt, at hun vil vaere den første, der får chancen for at blive praesident, hvis der åbner sig en mulighed for super-parret. Ivanka turnerede allerede under valgkampen med, at hun skal vaere den første kvindelige praesident. Ikke Hillary Clinton

Han havde i lang tid haft en frygt for at blive forgiftet

Trump forudså nederlag

Den amerikansk­e praesident virker ikke som en mand, der mangler selvtillid.

Men ifølge ’Fire and Fury: Inside the Trump White House’ mente Donald Trump selv, at han havde en dårlig valgkampag­ne, og han var sikker på, at han ville tabe.

Derudover har han efter sigende udtalt følgende om sine og Hillary Clintons folk i forbindels­e med valget:

– Vi har de vaerste, og hun har de bedste, har praesident­en angivelig sagt i forbindels­e med valgkampen.

New York Magazine har også skrevet, at Donald Trump slet ikke havde lyst til at vaere praesident.

Kom som et chok

Valget endte som bekendt med, at Donald Trump snuppede sejren for naesen af Hillary Clinton. Det kom som et chok for mange, og tilsynelad­ende også for Donald Trump.

– Bogen giver jo også et indtryk af, at Donald Trump og folkene omkring ham vitterlig SEX, KONFLIKTER OG MCDONALD’S

Trump opholdt sig mest på sit sovevaerel­se de første dage, efter han var flyttet ind i Det Hvide Hus

 ?? FOTO: AP ?? Fire and fury Donald Trump og Melania fejrede nytår i nogenlunde fred og ro. Nu har de fået travlt. Her ses de med sønnen Barron nytårsafte­n i Florida.
FOTO: AP Fire and fury Donald Trump og Melania fejrede nytår i nogenlunde fred og ro. Nu har de fået travlt. Her ses de med sønnen Barron nytårsafte­n i Florida.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark